David Bowie blev 69 år
David Bowie blev 69 år Foto: STRINGER

I sin iver efter at færdiggøre sit sidste album, 'Blackstar' og teaterstykket 'Lazarus' kæmpede David Bowie ikke alene imod leverkræften.

Den 69-årige rocklegende, der døde søndag (amerikansk tid), kæmpede sig også tilbage til livet efter ikke færre end seks hjerteanfald - allesammen inden for Bowies sidste leveår.

Det fortæller Wendy Leigh, der var David Bowies gode ven og biografi-forfatter i et interview med BBC.

Og hun fortsætter:

»Jeg er overbevist om, at han med overlæg døde mandag morgen engelsk tid - bare så hans elskede landsmænd fandt ud af det først. David var tæt på enden. Men jeg er sikker på, at han iscenesatte både livet og til sidst, døden.«

GERMANY-BRITAIN-MUSIC-PEOPLE-BOWIE-OBIT

MUSIC BOWIE

Bortset fra familien og enkelte nære venner vidste ingen, at David Bowie i sine halvandet år led af uhelbredelig leverkræft. Men midt i december måned fik en anden af rocklegendens nære venner, instruktøren Ivo Van Hove, et indtryk af, hvor slemt det stod til.

Under premieren på teaterstykket, som Van Hove instruerede og hvor 'Dexter'-skuespilleren Michael Hall spiller hovedrollen, besvimede Bowie nemlig under sit besøg i teateret på Manhattan.

»Han vidste, hvor syg han var. Men han ville ikke have, at folk vidste det,« siger Ivo Van Hove.

»Det er forfærdeligt. Jeg har levet i lang tid med den viden om, at det var på vej,« fortæller Ivo van Hove.

Bowie

FILE GERMANY DAVID BOWIE OBIT

»For et par uger siden stod jeg ved siden af ham på scenen under premieren på 'Lazarus'. Da jeg kom ud i bilen, vidste jeg, at det kunne være den sidste gang, jeg havde set ham,« tilføjer han.

»Til premieren på musicalen lignede han en, der havde en masse energi, men når vi kom ud bagved, kollapsede han af ren og skær udmattelse,« fortæller Ivo van Hove og slutter:

»Han havde virkelig ikke lyst til at dø. Han har også en lille datter. Det var utrolig smertefuldt at se, siger han.

ZB5327_275854_0085

SE BILLEDERNE I FULD STØRRELSE HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.