Det kan godt være, at bookmakerne spår dem til at falde ned på den forkerte side af stregen.

Men måske kan noget være under opsejling.

Det danske grandprix-håb Fyr & Flamme, som torsdag aften skal optræde i semifinalen i dette års Eurovision i hollandske Rotterdam, fortæller nemlig, at de har kunnet fornemme en voksende interesse for dem og deres nostalgiske 80er-inspirerende sang 'Øve Os På Hinanden':

»Nu har jeg jo ikke mødt omverdenen, men jeg føler, at folk er begyndt at opdage vores sang hernede. Det er blevet en nichefortælling rundt omkring, blandt andet lidt på Reddit,« fortæller forsanger Jesper Groth og forklarer, at hans mavefornemmelse siger, at han sammen med makkeren Laurits Emanuel torsdag sikrer sig en af de ti finalepladser.

Jesper Groth og Laurits Emanuel sammen i Rotterdam.
Jesper Groth og Laurits Emanuel sammen i Rotterdam. Foto: Emil Helms
Vis mere

Noget af det, der kan forklare, at deres sang bliver mere bemærket, er, at den skiller sig ud fra mængden. Blandt andet på grund af, at den stilmæssigt skiller sig ud med sin 80er-lyd – og derudover bliver sunget på dansk.

»Det er jo bedre at stritte lidt og satse alt på rød,« forklarer Jesper Groth og tilføjer:

»Der er enormt mange sange, der er designet til at skulle vinde det her.«

Det er deres omvendt ikke. Efter de vandt det danske Melodi Grand Prix, meldte de ud, at de ikke ville oversætte sangen til engelsk – som det ellers er sket de seneste 24 år.

Fyr Og Flamme optræder til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Fyr Og Flamme optræder til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Foto: Emil Helms
Vis mere

»Jeg tror faktisk også, vi havde haft en mindre chance, hvis den var på engelsk,« fortæller musikeren og sangskriveren Laurits Emanuel:

»Først og fremmest så kan folk hernede godt høre, at vores sang er funderet i sangskrivningen fra slut-70erne og lyden fra 80erne. Især i grandprix-sammenhænge. Det bringer jo en nostalgi frem i dem. Udover det, så tror jeg ikke, jeg skriver lige så godt på engelsk. Jeg ved ikke, om Jesper synger lige så godt på engelsk,« uddyber han, mens Jesper Groth indskyder:

»Nej.«

»Hvis den var på engelsk, ville den måske også kunne blive kastet i en kategori med alle andre. På en eller anden måde ligger den lidt for sig selv. I andre lande – selvom de har et pissehøjt niveau – kan det måske være, at nogle af dem ligesom kan udligne hinanden lidt. Og der falder vi lidt uden for kateogi. På den måde har vi jo en meget god chance,« tilføjer Laurits Emanuel.

Fyr & Flamme under åbningen af dette års Eurovision.
Fyr & Flamme under åbningen af dette års Eurovision. Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Vis mere

Det er dog ikke fordi, at placeringen ved dette års Eurovision er det, der betyder mest for dem.

»Man kan jo godt komme hjem og føle, at vi har gjort det skidt eller rigtig godt – og det ikke vil stå mål med, hvordan den internationale placering har været,« forklarer Laurits Emanuel.

»Det betyder rigtig meget for os, at vi gerne vil repræsentere Danmark så godt som muligt, og vi vil også helt vildt gerne i finalen. Men det vigtigste er jo, at det klip med os i Eurovision jo også findes om 10 år og om 20 år. Og at vi kan se på det og være stolte af det,« fortsætter han:

»Det er det, det står og falder med. Det andet er jo en smagssag, og det vil det altid være.«

Du kan se Fyr & Flamme stå på scenen i den anden semifinale under dette års Eurovision torsdag klokken 21. Du kan følge det her på B.T., hvor vi sammen med grandprixlegenden Jørgen de Mylius kommenterer showet undervejs.