Blev rygtet sammen med Mick Jagger: Så vildt var David Bowies kærlighedsliv | BT Musik - www.bt.dk
Køb abonnement
Foto: Mike Blake / Stan Honda

Blev rygtet sammen med Mick Jagger: Så vildt var David Bowies kærlighedsliv

SMS

Afdøde David Bowies musikalske karriere blev ført ud i ekstremerne. Det samme gjorde hans kærlighedsliv.

David Bowie var som musiker alt andet end konventionel. Evigt fornyende, søgende og begunstiget med evnen til at redefinere sig selv. Når hans kærlighedsliv er blevet omtalt, har mennesker med kendskab til rocklegenden beskrevet ham i lignende termer.

ZB5327_275854_0085

Spørgsmålet om hvorvidt David Bowie i virkeligheden var homoseksuel, biseksuel eller heteroseksuel har gennem årene givet anledning til massive spekulationer om sangeren.

Han døde søndag efter 18 måneders kamp mod leverkræft, 69 år gammel.

Bowie giftede sig to gange i løbet af sit liv. Hans første ægteskab med Angie Bowie, der varede fra 1970 til 1980, inkluderede angiveligt en sværm af andre partnere. Det var denne periode, de frigjorte 70'ere, der skabte legenden om den seksuelt udsvævende David Bowie.

FILE GERMANY DAVID BOWIE OBIT

Flere forfattere til biografier om sangeren er gået så langt som til at kalde ham sexafhængig, skriver britiske The Mirror. Selvom det formentlig er en dramatisering, har David Bowie selv fortalt, at han ikke har holdt sig tilbage.

»Jeg var utrolig promiskuøs, og jeg tror, at vi holder os til det,« sagde David Bowie til talkshowværten Jonathan Ross tilbage i 2002.

heick

Flere prominente navne pryder angiveligt listen over Bowies erobringer. Blandt andre skuespillerinderne Elizabeth Taylor og Susan Sarandon. Det mest berømte og hårdnakkede rygte om Bowie er og bliver historien om, at han har haft en affære med Rolling Stones' frontmand Mick Jagger.

Havde affære med naboen

Det er dog ubestrideligt, at David Bowie altid har været populær blandt damerne. Selv i slutningen af 60'erne, da han blot var ved at finde fodfæste som musiker. Det fortæller hans gamle nabo Mary Finnigan til The Mirror. De to lærte hinanden at kendte i 1969 - året hvor David Bowie udsendte singlen 'Space Oddity'.

MUSIC BOWIE

Mary Finnigan og David Bowie indledte en passioneret affære, da hun lejede sit hus ud til ham. Hun fortæller The Mirror, at forførelsen er en kunstart, som Bowie mestrede, og at hun blev overrasket en lørdag aften:

»Efter en joint og en dejlig middag lavede David en rede af puder på gulvet i hans værelse. Derefter spillede han et udvalg af sine foretrukne musikalske inspirationskilder.«

»Puttet i sengen, skæve sammen, det førte uundgåeligt fra det ene til det andet,« fortæller Mary Finnigan til The Mirror.

sda<d

Blot få uger efter indledte David Bowie en affære med den 19-årige amerikaner Angela Barnett, senere kendt som Angie Bowie. Året efter giftede de sig og indledte angiveligt et liv med sex som brændstof. Ifølge forfatteren til biografien 'Bowie', Wendy Leigh, mødtes David Bowie og Angela Barnett, fordi de havde en affære med den samme mand.

Stilen blev angiveligt allerede lagt til brylluppet, som Bowie og Barnett kom for sent til, fordi de ifølge Wendy Leigh havde haft et intermezzo med en unavngiven tredjepart.

David Bowie er død

I bogen mener forfatteren samtidig at vide, at David Bowie havde en seng, der var fire fod dyb og indhyllet i pels. Den havde øgenavnet 'Pitten' og blev angiveligt benyttet til orgier med venner og Angie Bowie.

David og Angie Bowie bragte en søn til verden allerede i 1971. Dengang gik han under navnet Zowie, men kendes i dag som Duncan Jones.

David Bowie og Angie i 1974 sammen med deres søn Zowie. I dag kalder sønnen sig Duncan Jones. Bowie har netop vundet en pris for albummet 'Ziggy Stardust' i Amsterdam. &nbsp;&nbsp;

Da David Bowie i 1972 lancerede sig selv som den fiktive rockstjerne Ziggy Stardust fra det ydre rum, erklærede den nygifte sanger i et homomagasin, at han var bøsse:

»Jeg er bøsse og har altid været det,« sagde han.

Dengang var det tabu at være homoseksuel og selv den senere så flamboyante Elton John var ikke sprunget ud.

GERMANY-BRITAIN-MUSIC-PEOPLE-BOWIE-OBIT

Fire år senere korreksede Bowie sig selv i et interview med Playboy:

»Det er sandt, at jeg er biseksuel. Jeg kan ikke benægte, at jeg har gjort godt brug af det faktum. Jeg formoder, at det er det bedste, der nogensinde er hændt mig,« lød det fra Bowie i 1976 - året hvor han lancerede sig selv i en ny og dyster udgave kaldet 'The Thin White Duke' og udgav pladen 'Station to Station'.

I 1983 var alter egoerne Ziggy Stardust og Thin White Duke lagt i graven, og en jakkesætsklædt Bowie var i færd med at indtage MTV og poptronen med albummet 'Let's Dance'. Her udtalte Bowie til musikmagasinet Rolling Stone, at 'det var den største fejl nogensinde' at erklære sig som homoseksuel.

Bowie

Forfatteren David Buckley mener, at Bowies udtalelser 'i højere grad er et opgør med datidens moralske kodeks, end det er et udtryk for rockstjernens reelle seksuelle orientering', skriver The Mirror.

Havde han sex med Jagger?

Homoseksuel eller ej, så har rygterne om David Bowies affære med Mick Jagger fået lov til at leve.

Tilbage i 1993 gav - nu ekskone - Angie Bowie folk et backstage-pas til hendes 10 år med David Bowie i form af bogen 'Life On The Wild Side With David Bowie'.

I bogen beskriver ekskonen, hvordan hun på et tidspunkt vandrede ind i soveværelset og fandt Bowie og Jagger nøgne i sengen.

Senere - ifølge The Mirror - trak Angie Bowie en smule i land og udtalte:

»Jeg sagde aldrig, at de havde sex sammen. Han var bare faldet hurtigt i søvn i mit hus sammen med Mick Jagger i sengen. Folk falder om af druk hele tiden,« sagde Angie Bowie ifølge The Mirror.

FRANCE-BRITAIN-ENTERTAINMENT-MUSIC-BOWIE-FILES

En anden anekdote i Wendy Leighs biografi handler om Guns N' Roses-guitaristen Slash' mor Ola Hudson. Tilbage i 70'erne indledte hun og Bowie en affære, da hun var begyndt at sy kostumer til sangeren. En dag fandt en otteårig Slash sin mor i sengen med den berømte rockstjerne:

»Han var der altid. De var altid sammen. Jeg afslørede dem nøgne på et tidspunkt. De havde en masse ting i gang, men mit perspektiv var begrænset. Når jeg ser tilbage på det, ved jeg nøjagtig, hvad der foregik. Når jeg ser på den kombination af mennesker, kan jeg kun forestille mig, hvor syret det var,« har Slash udtalt i et interview med den australske radiostation Triple M.

Mødte sit livs kærlighed

Fra 1987 til 1990 var David Bowie sammen med den 20 år yngre balletdanser Melissa Hurley. De blev også forlovet, men han beskrev senere forholdet som et af de der 'ældre mand, yngre kvinde-forhold, som var dømt til katastrofe', skriver The Mirror.

Kort efter fandt David Bowie kvinden, som han kom til at tilbringe resten af livet med. Den somalisk-amerikanske model, Iman, kom ind i hans liv i 1990.

Parret giftede sig i 1992 ved en privat ceremoni i Schweiz, og de fik senere datteren Alexandria, der i dag er 15 år.

David Bowie og hustruen Iman betræder den røde løber i 2006.

Den nye æra i Bowies kærlighedsliv beskrev han allerbedst selv:

»Jeg navngav vores børn, den første nat vi mødtes,« har Bowie udtalt ifølge The Mirror.

Iman har ikke udtalt sig offentligt efter David Bowies død. På Twitter skrev hun lørdag:

»Somme tider finder du aldrig et øjebliks sande værdi, før det bliver et minde.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.