Lyt til artiklen

Han har sunget for hele Danmark i bedste sendetid i tv-programmet 'X Factor', han har været radiovært på P3, og han har medvirket i flere indslag for DR.

Nu stiller Sigmund Trondheim også op i dette års Melodi Grand Prix.

Det blev afsløret torsdag, hvor de i alt 10 deltagere, der skal kæmpe om at repræsentere de rød-hvide farver ved det store Eurovision i Israel til maj, blev offentliggjort.

Den unge mand på 23 år sang sig i begyndelsen af sidste år ind i danskernes bevidsthed, da han stillede op i sangkonkurrencen 'X Factor' og endte på fjerdepladsen.

I december var han omdrejningspunktet i DR3-dokumentaren 'Kommer Sigmund i helvede', hvor man over to afsnit blev inviteret helt ind i hans private liv og i hans tanker om, hvordan det har været at være homoseksuel i et kristent samfund i Vestjylland.

»Det var svært at være homoseksuel i Vestjylland, fordi der ikke var nogen som mig i miles omkreds, og jeg følte mig mega ensom, mærkelig og misforstået. Jeg havde virkelig dårligt selvværd. Der var ikke andre mennesker, jeg kunne spejle mig i,« forklarede Sigmund Trondheim efter programmerne til Folkebladet Lemvig.

Videre forklarede han, at det dog er blevet meget bedre, og at der er kommet en større godkendelse og accept, efter han stillede op i 'X Factor', hvor han kunne åbne mere op og være sig selv - sammen med sine forældre, som han fortæller altid har elsket ham hundrede procent.

Du kan se Sigmund Trondheim og de ni andre deltagere stå på scenen ved det danske Melodi Grand Prix, når det afholdes i Boxen i Herning den 23. februar.