I 90’erne var han forsanger i det fremadstormende rockband Fielfraz, så sprang han ud som crooner og i de seneste mange år har han så hjulpet Thomas Blachman i kulissen under ’X Factor’.

Nu er 48-årige Claus Hempler på vej tilbage i rampelyset. Den rutinerede sanger er med i denne sæson af ’Toppen af poppen’, der har premiere på TV 2 den 26. august, og til et pressemøde forud programmet fortæller han lidt om sit arbejde med Thomas Blachman, hvor han i ’X Factor’ altid har holdt sig i baggrunden backstage.

»Ja, jeg har altid holdt det lidt skjult. Eller, når jeg jo ikke har været med på tv, syntes jeg ikke, det var så interessant at snakke om, så jeg har holdt det til at være en ting mellem Thomas og jeg,« fortæller Claus Hempler til B.T..

»Thomas og jeg har været venner i 25 år, og så har jeg bare hjulpet ham med programmet med for eksempel valg af musik. Vi har en ongoing samtale om alt mellem himmel og jord, og det har vi så også kunne bruge i ’X Factor’.«

Ved pressemødet, der blev afholdt i Rundetårn i København, fik pressen og deltagerne vist det første afsnit af ’Toppen af poppen’. Claus Hempler er ikke så glad for at se sig selv på tv, så han forlod kort visningen. Han forklarer hvorfor:

»Jeg har aldrig været drevet af det med at skulle være kendis, så jeg har ikke været så meget på skærmen de senere år. Da vi spillede med Fielfraz, var jeg på forsider af alle mulige blade og synes på den måde, at jeg har prøvet den del.«

I stedet har Claus Hempler de senere år – udover sin rolle i ’X Factor’ – holdt sig lidt i baggrunden og for eksempel senest udlånt sin stemme til DR’s dramaserie ’Herrens veje’, hvor han synger titelnummeret ’Ride Upon The Storm’ der er produceret af Kristian Leth og Fridolin Nordsø.

Claus Hempler har i mange år arbejdet i kulissen med Thomas Blachman i 'X Factor'. Vis mere