93-årige Bent Fabricius-Bjerre har overtaget verdensstjernen Eminems orkester.

Den danske musiklegende manglede sidste år en cellospiller i forbindelse med filmen ’Mens vi lever’, og her faldt han over Live Johansson fra Norge, som er med i strygerkvartetten LiveStrings, der har et CV udover det sædvanlige.

LiveStrings, der har en baggrund fra Det kongelige danske musikkonservatorium, begyndte i 2011 at turnere med Rasmus Seebach. Det ledte dem videre til navne som Lukas Graham, Mø og Kanye West(!), og denne sommer blev de så hyret af den amerikanske rapper Eminem, da han havde brug for et strygerorkester til sin koncert på Orange scene.

»Det var en vild oplevelse. Når man så ud, kunne man ikke se, hvornår der holdt op med at stå mennesker. Eminem havde så meget pyroteknik med, at man skulle passe på sin kjole,« fortæller Live Johansson om koncerten på årets Roskilde festival, da B.T. møder hende og Bent Fabricius-Bjerre på dagen, hvor de netop har udsendt fællesalbummet ’Natsværmeri’.

»Han var virkelig intens på scenen. Det var svært at koncentrere sig,« smiler Live Johansson, som nu altså har skiftet Eminem ud med Bent Fabric.

»Jeg så ikke koncerten,« lyder det med et skævt smil fra Bent Fabricius-Bjerre og tilføjer, at han ikke kender Eminem.

Han beskriver i stedet LiveStrings som et verdensklasse orkester, og at det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med dem omkring albummet, der indeholder nyee versioner af gamle hits som ’Matador’-temaet og ’Forelsket i København’.

Den 5. september fremfører de sangene fra det nye album i DR’s koncertsal, hvor også blokfløjte-stjernen Michala Petri og accordeonisten Bjarke Mogensen og mundharmonikaspilleren Mathias Heise er med.

Albummet er som sagt ude nu på vinyl, cd og alle streaminglister. Sjovt nok udkom det samtidig med, at LiveStrings forrige samarbejdspartner Eminem også er ude med sit nye album ’Kamikaze’, der fredag blev lanceret uden forvarsel.

Bent Fabricius-Bjerre nævner, at det med at ”chok”-udgive album er noget, han gjorde i ”gamle” dage.

»Man sendte dem jo bare ud, og så bad man til Vorherre om, at det ville gå godt,« smiler han og vil gerne give Eminems nye album et lyt, så han kan høre, hvem de er oppe imod på hitlisterne med deres album.

Live Johansson og Bent Fabricius-Bjerre med deres nye fællesalbum »Natsværmeri«.
Live Johansson og Bent Fabricius-Bjerre med deres nye fællesalbum »Natsværmeri«. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

»Vi har jo nok forskellige målgrupper,« griner han og tager så hovedtelefonerne på for at lytte til nummeret ’Greatest’ fra Eminems nye plade.

»Der spiller de ’Alley Cat’ bagved,« driller han.

»Jeg synes, det er fint. Den er klædt godt på. Der er hele tiden variationer bagved. Jeg synes, den er bygget flot op. Så går den op, så går den ned. Der er meget kreativitet i den,« lyder den umiddelbare vurdering.

»Men der er ikke så meget musik i det. Ved musik forstår jeg spændet mellem forskellige toner. Her kører den på en grundtone. Men den er bygget godt op. Jeg er jo ikke rapekspert, men det her rimer jo. I meget rap ligger rimene inde i midten, her ligger de på slutningen, der gør at det glider lettere ned.«

Bent Fabricius-Bjerre er også imponeret over Eminems evne til at huske så mange ord på en gang. Men tilføjer:

»Jeg kender skuespillere, der kan huske endnu mere. Der kan stå på en scene i to timer.«

LiveStrings med Bent Fabricius-Bjerre.
LiveStrings med Bent Fabricius-Bjerre. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere