Kunne du genkende den Hugo Boss-blazer i brændt orange, som en af Fyr & Flammes korsangere havde på torsdag aften?

Så er du nok en mere end almindelig dedikeret Eurovision-fan.

Jesper Groth og Laurits Emanuel kan nemlig afsløre over for B.T., at jakken spillede en rolle i en ikonisk grandprixsang fra 90erne.

»En af korpigerne har Tommy Seebachs gamle Hugo Boss-jakke på, som er fra ‘Under stjernerne på himlen’,« fortæller Jesper Groth om korsangeren Line Krogholm, der – kan det oplyses som bonusinfo – også medvirkede i Fredericia Teaters 'Seebach'-musical i 2017, hvor hun også bar den ikoniske jakke.

Yderst til venstre ses Line Krogholm i Tommy Seebachs ikoniske 'Under stjernerne på himlen'-jakke.
Yderst til venstre ses Line Krogholm i Tommy Seebachs ikoniske 'Under stjernerne på himlen'-jakke. Foto: Emil Helms
Vis mere

Efter at Tommy Seebach havde vundet det danske grandprix i blazeren, deltog han i den europæiske finale og fik en 22. plads ud af blot 25 deltagende lande.

Så det gik jo ikke særlig godt for ham, påpeger B.T.s udsendte.

»Jo, jeg synes, det gik fantastisk. Det er jo en pissegod sang,« siger Laurits Emanuel om 'Under stjernerne på himlen'.

»Nåh, placeringsmæssigt?« spørger Jesper Groth.

Men hverken Fyr eller Flamme synes, man kan måle succes på en placering ved et grandprix.

»Hvem vandt det år, og hvor er de i dag?«, spørger Jesper Groth. (Det gjorde Irland i øvrigt – tre år i træk.)

Men dag husker alle jo 'Under stjernerne på himlen' alligevel. Og det vil duoen også gerne opnå.

»Det betyder rigtig meget for os, at vi gerne vil repræsentere Danmark så godt som muligt, og vi vil også helt vildt gerne i finalen. Men det vigtigste er jo, at det klip med os i Eurovision jo også findes om 10 år og om 20 år,« siger Laurits Emanuel.

Fyr & Flamme på scenen i Rotterdam.
Fyr & Flamme på scenen i Rotterdam. Foto: Emil Helms
Vis mere

»Vi kan se på det og være stolte af det. Det er det, det står og falder med. Det andet er jo en smagssag, og det vil det altid være.«

Line Krogholms blazer er ikke den eneste celebre jakke på scenen torsdag aften. Lige som i det danske grandprix er Jesper Groth iført en magenta jakke i silketaft, som engang har siddet på den afdøde dj og radiovært Kim Schumachers smalle skuldre.

»Jakken har Kim Schumacher haft på i 1986. Og da jeg tog fat i den, fik jeg elektrisk stød. Okay, den var lidt for lille, for Kim var en slank mand, men jeg insisterede. Det føltes rigtigt. Halskæden er min mormors, netundertrøjen var noget, jeg optrådte i, da jeg var lille i 1998, så cirklen slutter. Og på den måde kan jeg godt have lidt overtro,« sagde Jesper Groth til B.T. dagen efter den danske finale tilbage i marts.

Jakken er stadig for kort. Men Jesper Groth har så stor tiltro til duoens stylist, Jon Elster, at når 'han siger, ærmerne passer, så passer de ærmer,' fortæller han.

Jesper Groth på scenen med 'Øve os på hinanden'.
Jesper Groth på scenen med 'Øve os på hinanden'. Foto: Emil Helms
Vis mere

»Men den giver sig lidt hver gang, jeg...« siger Jesper Groth og viser med armen et af de dansetrin, han ifølge sin grandprixsang 'Øve os på hinanden' har 'øvet på hjemmefra':

»Så det er heller ikke sådan en, jeg render rundt og slapper af i derhjemme. Det er noget meget fint thaisilke, som er 35 år gammelt.«