Lyt til artiklen

Udenfor var der kø-kaos, men da først koncerten gik i gang inde i salen, havde de norske tvillingebrødre Marcus og Martinus Royal Arena i deres hule hånd.

Norge har fat i den lange ende for tiden.

Teenagerne (og 30-årige kriseramte kvinder) har ’SKAM’-serien, børnene har de to 15-årige tvillingebrødre Marcus og Martinus, og lørdag aften cementerede sidstnævnte i Ørestadens Royal Arena deres status som Nordens suverænt største børnestjerner pt.

Som to kernesunde konfirmand-udgaver af Justin Bieber hoppede de efter et kvarters forsinkelse (Royal Arena havde glemt at åbne et par indgange, så flere tusinde gæster ikke kunne komme indenfor) ind på scenen med deres store backingband og kæmpehold af dansere.

Tænk frisk fyrs-pop møder ’High School Musical’-stemning tilsat Citybois-charme, sprudlende, nordisk polka, som svenske Håkan Hellström serverede den omkring årtusindeskiftet.

Marcus og Martinus vandt i 2010 det norske børne melodi grand prix og har siden opbygget så stor fanskare i hele Norden, at det for eksempel ikke tog dem lang tid at sælge de 16.000 billetter til Royal Arena.

De færreste over 14 aner, hvem de er, men ligesom med de danske Youtube-stjerner Rasmus Brohave, Armin og Kristine Sloth, er det altså Marcus og Martinus, som folkeskole-ungerne dyrker, når de huler sig inde på børneværelset.

Marcus og Martinus’ show var fuldt fart fremad fra første hornblæs. De indledte med ’One More Second’ fra deres seneste album, hvor de er begyndt at synge på engelsk (Der skal jo tjenes penge i hele verden nu), og de to drenges lyse stemmer skulle lige finde deres plads i salen, der til at starte med druknede i pigeskrig og en mudret produktion.

Køen ved Royal Arena var særdeles lang inden koncerten med Marcus og Martinus.
Køen ved Royal Arena var særdeles lang inden koncerten med Marcus og Martinus. Foto: KDM
Vis mere

Men de kom hurtigt efter det og fløj frem og tilbage og styrede med lethed den store arena, som om de aldrig havde prøvet andet.

Koncerten nåede aldrig samme hysteriske fan-niveau som til en One Direction/Justin Bieber-koncert, men hvor man til disse koncerter kan føle en fjern stor-forretnings afstand mellem kunstner og publikum, virkede Marcus og Martinus helt nede på jorden og ser i hvert fald ikke ud til at være spoleret af branchen endnu med deres nuttede smil og konstant vinken til fans.

Medbragte forældre kunne sagtens finde et lille gab frem til sidst, for som helhed virkede showet lidt for ’nuttet’ og MGP-agtigt, men kernemålgruppen bør ikke have en finger at sætte på arrangementet (Bortset fra dem der ikke kunne komme ind selvfølgelig).

Marcus og Martinus kan både rappe og synge – særligt det klaverbårne covernummer af Justin Biebers ’Love Yourself’ beviste, der vokalmæssigt er højt til loftet – og boyband-fagets synkrondans, mestrede de naturligvis også.

På billedet: Tusindvis af fans ventede på at komme ind i Royal Arena lørdag aften for at se Marcus og Martinus.
På billedet: Tusindvis af fans ventede på at komme ind i Royal Arena lørdag aften for at se Marcus og Martinus. Foto: KDM
Vis mere

Den store finale bød på megahittet ’Elektrisk’ (50 millioner Youtube-afspilninger!) hvor alt hoppede og gyngede, så ikke et øje var tørt.

Jeg forstod ikke et ord af deres norske gloser, men x factor har de masser af. For at slutte hvor jeg startede: Norge har fat i den lange ende for tiden.