Lyt til artiklen

Kort inde i det ny år sov Flemming Bamse Jørgensen stille ind i hjemmet nord for Aarhus. Nu synger Bamse igen - i form af indspilninger, der aldrig tidligere har været udgivet. De udsendes på en ny cd, der udkommer i november.

- Bamse var til stede i studiet.

Sådan føltes det i hvert fald, da de tre faste medlemmer af Bamses Venner for nylig gik i studiet igen. Det er snart 10 måneder siden, at Flemming Bamse Jørgensens hjerte stoppede. Men hans ånd var til stede i Puk Studiet, da Vennerne indspillede nye grundbånd til de tolv Bamse-sange, som endnu ikke har været udgivet. De udkommer medio november som én ud af tre cd'er i boksen 'De største - og de gemte'.

Bamses efterladte, enken Kate og børnene Theis og Tine, har godkendt samtlige 44 numre på de tre cd'er i boksen.
- Det har været meget vigtigt for dem, at de hermed giver Flemming et agtværdigt farvel. Og samtidig giver hans fans en værdig oplevelse, siger Jens Ove Friis fra Bamses pladeselskab RecArt.

- Da Bamses venner gik i studiet var det fuldstændig som tidligere. Bamses stol stod, hvor den plejede. Han var der bare ikke selv fysisk, kun hans stemme på de gamle bånd, siger Jens Ove Friis.

De 12 'nye' sange er alle sammen gamle indspilninger, som aldrig tidligere har været udgivet på et af Bamses mange album. Der er altså ingen udover Bamse selv og hans band, der har hørt dem tidligere. Det gælder sange tilbage fra starten af 70erne, helt op til to såkaldte 'outtakes' fra det seneste album 'Tæt på', der udkom for halvandet år siden. Når Bamses Venner har været i studiet igen, skyldes det at de har villet forbedre lyden på visse af de gamle optagelser.

- En af de nye sange er den fantastiske 'Patsy'. En meget country-inspireret sang, en hyldest til sangerinden Patsy Cline. Den passede aldrig ind i et af Flemmings andre album. Men det skulle have været med på det album, han skulle have indspillet i Nashville i marts i år, siger Jens Ove Friis.

-  Min favorit er nok en indspilning af den gamle danske sang ' Den blå anemone'. En af Flemmings største favoritter. Keyboardspilleren Peter Bødker fortalte mig, at da han satte sig ind og indspillede på klaveret, og de startede båndet med Flemmings sang, var det fuldstændig som om, at han sad ved siden af. Ja, det giver gåsehud, når man hører det, siger Jens Ove Friis.

De to andre cd'er i boksen er hhv. en opsamling af Bamses dansksprogede indspilninger og hans engelsksprogede ditto. Der medfølger en stor booklet.