På sin nye musik video er Bamse-komponist Jan Rørdam blevet inspireret af en klassisk musikvideo fra 80erne: Paul Simons 'You Can Call Me Al'.

I Simons video fjoller Simon rundt med den amerikanske komiker Chevy Chase. Og i Jan Rørdams 2021-version er Chase såmænd blevet skiftet ud med ikke færre end fem hunde – hver med sin personlighed.

Sangen, der kommer fra Rørdams kommende album 'Sange fra Skällandsö' (30. april) hedder 'Der hvor hunden ligger begravet'. Men det handler selvfølgelig ikke kun om hunde.

»I sangen reflekterer Rørdam over relationen mellem hund og ejer. Men der stikker selvfølgelig mere under. I Rørdamsk stil bruger han nemlig hunden som en metafor for at kunne belyse nogle af livets store spørgsmål, der ligger ham meget nært,« står der i pressemeddelelsen.

Jan Rørdam har arbejdet sammen med mange. Her ses han side om side med salig Michael Bundesen.
Jan Rørdam har arbejdet sammen med mange. Her ses han side om side med salig Michael Bundesen. Foto: Anders Birger Schjørring
Vis mere


»Der Hvor Hunden Ligger Begravet« er en fortælling, der blot ledsages af Jan Rørdams akustiske guitar og en enkel melodi,« lyder det.

Videoen til 'Hvor hunden ligger begravet' er indspillet i Jan Rørdams studie på Nørrebro. Ligesom i Paul Simons 'You Can Call Me Al', sidder solisten i en stol. Den anden stol er her udskiftet med en hundekurv, hvor dem fem hunde lægger sig på skift.

Og om det fem hunde lyder det: 'Både Manse, Obi, Spilop, Frynse og Molly opførte sig eksemplarisk under optagelserne, hvilket kom lidt bag på Jan, der havde set væltede kamerastativer og kaos for sig.'

Jan Rørdams album 'Sange fra Skällandsö' udkommer 30. april.

Musiker Jan Rørdam.
Musiker Jan Rørdam. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere