Freaks, smådeprimerende sangerinder og Polen, der aldrig skuffer. B.T. vurderer årets første Eurovision-semifinale. Danmark træder først ind i konkurrencen torsdag i semifinale to.

1. Cypern
Tamta - 'Replay'
2,2 mio views på YouTube
En letpåklædt, blond sangerinde hvis glade, uptempo popsang med Major Lazer-horn i omkvæddet nok skal blive et sommerhit. Cypern blev sidste år nummer to, så mon ikke de lugter hævn?

Tamta fra Cypern.
Tamta fra Cypern. Foto: ABIR SULTAN
Vis mere

2. Montenegro
D-Moll - 'Heaven'
714.073 views på YouTube
Stoooore følelser, knyttede næver og lidt ABBA-jam over dreng-pige-opsætningen. Tilsæt en gammel mand, der spiller på et sjovt strengeinstrument, og du har et klassisk spøjst balkan-Eurovision-indslag. Bookmakerne spår dem en sidsteplads.

3. Finland
Darude feat. Sebastian Rejman - 'Look Away'
842.269 views på YouTube
Syntes du, Darudes Eurodance-verdenshit 'Sandstorm' fra 1999 var fedt? Så bliver du skuffet over hans kedelige, anonyme Eurovision-bidrag, der synges af en kedelig læderjakke-fyr uden hitfaktor.

4. Polen
Tulia - 'Fire of Love'
1,1 mio views på YouTube
Polen skuffer aldrig! Fire kvinder i folkedragt, der råbe-synger over et smårocket beat. Det er gråt østeuropæisk beton-pop, når det er bedst.

Tulia fra Polen. Her uden deres folkedragter.
Tulia fra Polen. Her uden deres folkedragter. Foto: ABIR SULTAN
Vis mere

5. Slovenien
Zala Kralj & Gasper Santi - 'Serbi'
834.981 views på YouTube
En små-deprimerende ung kvinde, der hviske-synger sørgmodigt på slovensk over et elektronisk drømmende beat. Lidt kedeligt.

6. Tjekkiet
Lake Malawi – 'Friend of a Friend'
738.647 views på YouTube
En frisk fyr, der synger energisk om en pige, han ikke kunne score. Lidt syntetisk og samlebånds-agtigt pop.

7. Ungarn
Joci Papai – 'Az en Apam'
609.807 views på YouTube
Endnu en fyr, der virkelig føler den. På ungarsk. Tilsat fløjte og guitar. Lidt for stille og rolig og anonym.

8. Hviderusland
Zena – 'Like it'
1,6 mio views på YouTube
En ret stereotyp popsangerinde med en upbeat popsang, der formentlig er vokset op med Britney og Christina Aguilera som forbilleder.

ZENA fra Hviderusland.
ZENA fra Hviderusland. Foto: AMIR COHEN
Vis mere

9. Serbien
Nevena Bozovic – 'Kruna'
242.432 views på YouTube
En meget trist sangerinde, der på serbisk har det rigtig hårdt over et eller andet, mens en guitar og et par strygere spiller i baggrunden. Den får fuld gas i omkvædet, så pas på med at have volumen for høj på tv'et.

10. Belgien
Eliot – 'Wake Up'
2 mio. views på YouTube
En mystisk følelsesladet ung mand, der synger med en sjov belgisk, lidt skæv engelsk accent. Popnummeret er flot produceret og kunne være en outsider til at nå langt, hvis Europa er i det dystre humør.

11. Georgien
Oto Nemsadze – 'Keep on Going'
215.597 views på Youtube
Oooog endnu en lidt depri type, som musikalsk måske kan sættes i bås med Danmarks vikinge-helt Rasmussen fra sidste år

12. Australien
Kate Miller-Heidke – 'Zero Gravity'
1,8 mio views på YouTube
Australien får sjovt nok stadig lov til at spille med om europamesterskabet i popmusik. De skuffer til gengæld ikke med en semi-jodlende musical-sangerinde, der klædt ud som en slags frihedsgudinde står oven på en kæmpe lagkage-agtig kjole.

Kate Miller-Heidke fra Australien.
Kate Miller-Heidke fra Australien. Foto: AMIR COHEN
Vis mere

13. Island
Hatari – 'Hatrio mun sigra'
656.252 views på Youtube
Og så bliver det politisk og underligt på én gang. Islands indslag er en vred mand, der råber skrattende ind i mikrofonen over et techno-beat iført blod og lak og læder. Island er taget til Israel for at angribe værternes politik over for Palæstina og får måske ikke lov til at stille op.

epa07565865 Members of Icelandic band Hatari pose at the orange carpet during the opening ceremony of the Eurovision Song Contest in Habima square in Tel Aviv, Israel, 12 May 2019. The 64th annual Eurovision Song Contest (ESC) will held in Tel Aviv from 14 to 18 May. EPA/ABIR SULTAN
epa07565865 Members of Icelandic band Hatari pose at the orange carpet during the opening ceremony of the Eurovision Song Contest in Habima square in Tel Aviv, Israel, 12 May 2019. The 64th annual Eurovision Song Contest (ESC) will held in Tel Aviv from 14 to 18 May. EPA/ABIR SULTAN Foto: ABIR SULTAN
Vis mere

14. Estland
Victor Crone – 'Storm'
1 mio views på YouTube
Er det ikke lidt snyd at hyre en ung, svensk sanger iført tandpastasmil, midterskilning, læderjakke og countryguitar, når der står Estland på holdkortet? Sangens vinder-stemning kan sagtens komme langt.

15. Portugal
Conan Osiris – 'Telemoveis'
1,8 mio views på YouTube
Og tilbage til freakshowet. Portugal stiller op med en brægende sanger iført stor metalbøjle, hvis sidekick danser rundt i bar mave og lange guldnegle ved siden af. Tilsæt en masse orientalske instrumenter, og du har et Eurovision-hit.

16. Grækenland
Katerine Duska – 'Better Love'
2,7 mio views på YouTube
'Det her er ikke en Eurovision-sang. Det er kunst,' skriver en lytter på YouTube. Tjo... Der er i hvert fald lidt Sia over den her græske kvinde, der folder hele følelsesregistret ud over et storladent popnummer. Bookmakerne regner med, at hun vinder første semifinale.

17. San Marino
Serhat – 'Say na na'
1 mio views på YouTube
En skaldet lidt ældre mand, der bare gerne vil holde en fest. Det catchy 'say na na'-omkævd skal nok blive et hit på de sydeuropæiske dansegulve.