Lyt til artiklen

Det bliver australskfødte Anja Nissen, som skal kæmpe for Danmark ved Det Europæiske Melodi Grand Prix.

Den 21-årige sangerinde vandt lørdag aften Dansk Melodi Grand Prix med nummeret 'Where I Am.'

BT har - med et glimt i øjet - testet, om Anja Nissen er klar til at repræsentere Danmark, når hun har boet det meste af sit liv i Australien?

I videoen ovenfor kan du se, hvad hun svarede på BTs fem hurtige ’dansker’-spørgsmål.

Anja Nissen er født og opvokset ’down under’ i Sydney, Australien, og taler dansk med charmerende ’Kronprinsesse Mary’-accent, hvor det engang imellem kniber med at huske de rette danske gloser, men begge hendes forældre er pæredanske og har gennem hendes opvækst holdt fast i danske traditioner.

»Vi holder for eksempel traditionelle, danske julefrokoster, importerer dansk lakrids, jeg er vokset op med dansk flag og kagemand på bordet til min fødselsdag, og juleaften synger vi danske salmer rundt om juletræet. Vi går faktisk også i kirke, når det er påske og synger danske sange. Det er rart at gøre, når man bor derovre.«

I forbindelse med grandprixet har Anja Nissen nu valgt at slå sig ned i Danmark på ubestemt tid. Hendes søster Pia bor i København sammen med sin kæreste, og derigennem har Anja Nissen fået et sted at bo i København.

21-årige Anja Nissen, vinder af dansk Melodi Grand Prix 2017.
21-årige Anja Nissen, vinder af dansk Melodi Grand Prix 2017. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere


»Jeg købte en envejs-billet til København og har nu lejet et værelse hos en af min søsters veninder. Min drøm er både at have en lejlighed i Danmark og én i Australien, og jeg vil altid blive ved med at rejse frem og tilbage, for jeg elsker begge steder. Lige nu er min drøm med Melodi Grand Prix’et gået i opfyldelse, så nu fokuserer jeg 100 procent på det.«

Hun synes, danskere og australiere minder utrolig meget om hinanden. Dog kan danskere godt virke lidt mere reserverede, mener hun.

»Danskere kan godt virke lidt mere beskyttende overfor sig selv. Går du ind i en butik i Australien og én spørger, hvordan det går, kan den anden sagtens begynde at fortælle om alle mulige personlige ting. De giver også masser af komplimenter på gaden i Australien. I Danmark sker det så sjældent, at når du endelig får et kompliment, så ved du, at personen mener det,« griner hun.For at blive bedre integreret i Danmark overvejer Anja Nissen til sommer at begynde på en dansk sommerskole. I første omgang tænker den unge single-københavner dog kun på én ting: Eurovision-finalen 13. maj i Kiev.