Han har været med i toppen af rocken i 40 år. Hun er lige begyndt.

På papiret kunne Aske Jacoby og Ginne Marker måske ikke være mere forskellige. Men da den erfarne guitarist, solist, komponist og producer hørte det nye talent, tøvede han ikke .

Ginne Marker blev på stedet tilbudt kontrakt med Jacobys nye pladeselskab Giant Birch. Og fredag ligger resultatet af to års hårdt arbejde klar, Ginne Markes debutalbum 'For Seasons to Come'.

»Det er sjældent, man møder en ung musiker, som er så dygtig som Ginne.Ginne er ikke kun en meget moden musiker men også et modent menneske, fortæller Aske Jacoby..

Aske Jacob har optrådt med mange af de allerstørste danske stjerner. Her fyrer han den af sammen med Thomas Helmig.
Aske Jacob har optrådt med mange af de allerstørste danske stjerner. Her fyrer han den af sammen med Thomas Helmig. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Ginne Marker udgiver sit deutalbum fredag.
Ginne Marker udgiver sit deutalbum fredag. Foto: Gritt Sanders
Vis mere

I løbet af sin lange karriere har Aske Jacoby ikke alene udsendt en stribe succesfulde soloalbum  Han var også med til at danne ét af 80'ernes mest succesfulde danske bands, News og som guitarist har den 55-årige københavner været uundværlig del af bandet hos stjerner som Sanne, Thomas Helmig og CV Jørgensen.

Den 24-årige debutant Ginne Marker kommer fra den modsatte ende af landet, Aalborg. Her var hun allerede populær på den lokale musikscene, da Jacoby i 2017 hørte hendes sæt på spillestedet 'Skråen'.

Siden pladekontrakten blev underskrevet, har Ginne Marker haft travlt.

I 2018 modtaget Ginne Marker Klaverstemmerens Musikpris, og senest kom hun på tredjepladsen i JazzDanmark Konkurrencen 2019. Og på SPOT festivalen i sommer høstede albumdebutanten stort bifald.

Ginne Marker.
Ginne Marker. Foto: Gritt Sanders
Vis mere

Ginne Marker holder i øvrigt gratis releasekoncert den 25. november på H15 i København og den 28. november på Studenterhuset i Aalborg.