Aske Jacobys nye single 'Chant' er opstået i grænselandet imellem isolation og samvær.

Det handler om menneskeåndens styrke og håbet på fremtiden i de svære coronatider.

Og videoen, der er filmet i isolation i forskellige hjem i bl.a. England, Thailand, Frankrig og Mozambique, viser et farverigt udvalg af Askes personlige venner.

Før har Aske Jacoby spillet med både C.V. Jørgensen, Thomas Helmig og Sanne Salomonsen. Sideløbende har den efterspurgte guitarist, komponist og arrangør dyrket sin solokarriere. Og sangen 'Chant' dukkede i første omgang op på Jacobys soloalbum 'Chant' fra 2014.

Aske Jacoby i Portalen, Greve.
Aske Jacoby i Portalen, Greve. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Jeg har i årevis haft lyst til at lave en anden version af sangen, da jeg ikke følte at potentialet blev helt forløst i første version. Det lykkedes endelig at få det bakset færdigt,« fortæller Aske Jacoby.

Stilmæssigt beskriver Aske Jacoby selv sin nye single uptempo funk/rock track med spor tilbage til Talking Heads’ midt 80’er-produktion.

Og om videoen siger Aske jacoby selv:

»Det er en sang om sammenhold og samhørighed 'A message of unity'. Mere end nogensinde før står det klart, at vi alle er i samme båd, at vi alle er led i samme kæde og dermed en del af hinandens liv og skæbne.«

Thomas Helmig og Aske Jacoby fyrer den af.
Thomas Helmig og Aske Jacoby fyrer den af. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Lydsiden er indspillet i Los Angeles, Paris og København. Og ifølge Aske selv understøtter videoen budskabet om, at vi mennesker deler alt: Fødsel, død, ressourcer, katastrofer, det guddommelige, naturens vidundere og meget mere.

»Som tiden er gået, er sangen kun blevet mere relevant og viser sig nu som et stærkt øjebliksbillede. Det er hårdt, men der er håb. Vi er sammen om det her,« fastslår Aske Jacoby.

Mandskabet på sangen er som følger:

Aske Jacoby – vokal, guitar, bas
Johan Dalgaard (FR) – keyboards
Tony Scherr (US) – bas, guitar
Jim Keltner (US) – trommer
Jacob Andersen – percussion

I det muntre hjørne. Aske Jacoby og C.V. Jørgensen.
I det muntre hjørne. Aske Jacoby og C.V. Jørgensen. Foto: ANNETT BRUHN
Vis mere