Lyt til artiklen

Hvorfor kan mænd og kvinder ikke være venner uden at skulle svare på spørgsmål, om de er kærester?

I sidste uge, da der var premiere på endnu en sæson af tv-værterne Anders Agger og Anne Hjernøes rejseprogram, fortalte de i et interview, hvor irriterende det var at skulle forholde sig til, bare fordi de var rigtig gode kollegaer.

Den danske sangerinde Annika Aakjær, der snart er aktuel i ’Toppen af poppen’ på TV2, har haft lignende oplevelser i form af sit venskab med radioværten Huxi Bach. For nogle år siden var de på turné sammen og lagde en masse billeder op af hinanden på de sociale medier. I kommentarfelterne spurgte folk, om de var kærester.

Annika Aakjær kan ikke forstå, at drenge og piger ikke kan være venner, uden folk spørger, om de er kærester.
Annika Aakjær kan ikke forstå, at drenge og piger ikke kan være venner, uden folk spørger, om de er kærester. Foto: TV 2 / DANMARK © (copyright TV 2)
Vis mere

»Jeg har tænkt virkelig meget over det. Og hvis jeg skal blive politisk, så synes jeg faktisk, at der mangler venskaber mellem mænd og kvinder i verden. Men jeg synes altid, det er voldsomt, at folk har den automatreaktion, at bare fordi man er venner, så skal man også have noget kørende,« lyder det fra Annika Aakjær, der med et smil slår fast én gang for alle, at de altså aldrig har været kærester.

»Jeg synes, folk holdt op med at spørge, da vi lavede showet sammen, for så kunne vi jo sige, at vi arbejdede sammen. Men altså, hvis man stadig er i tvivl, kan man bare ringe til Huxi og få det bekræftet, haha.«

Annika Aakjær mener, at forestillingen om, at man ikke kan være venner på tværs af køn, allerede begynder i børnehavealderen.

»Jeg arbejdede engang i en børnehave og kunne se, hvordan venskaber mellem drenge og piger blev mistænkeliggjort. Mange voksne mener det jo sødt, når de spørger, om de er kærester, men det er også ærgerligt, hvis børnene får en idé om, at det er forkert at være ven med en af det modsatte køn.«

Annika Aakjær tilføjer, at hun altid har haft mange drengevenner i sit liv, og at hun stadig er rigtig glad for sit venskab med Huxi Bach, som hun regner med engang i fremtiden at tage på turné med igen. Dog ikke foreløbig, da hun barsler med et onewomanshow til efteråret.

»Huxi har heller ikke tid lige nu. Han har lige fået tvillinger, så han har hænderne fulde.«

Huxi Bach.
Huxi Bach. Foto: Sara Gangsted
Vis mere