Lyt til artiklen

På mandag udkommer Thomas Rings debutalbum 'Wrong Side of the Daylight'.

Og der har været høje forventninger til sidste års X Factor-vinder. Han har nemlig taget sig god tid til at lave pladen, ligesom han selv har skrevet tekst og musik.

Men anmelderne er langt fra begejstret.

- X Factor-vinderen leverer søvndyssende pop på sin albumdebut, skriver B.T.s anmelder Henning Høeg og giver Thomas Ring sølle 2 stjerner.

- Og selv om Thomas tydeligvis har noget på hjerte, så forfalder den engelske lyrik lidt for ofte til upræcise klichéer.

Heller ikke hos Ekstra Bladet er de begejstret. De giver også Thomas Ring 2 stjerner.

- Thomas Ring har brugt et år på stort set ingenting, skriver anmelderen og skriver ligeledes:

- For Thomas kan måske nok synge rent, men har ikke en selvstændig tone i livet. Der er tale om formstøbt pop, der bevidstløs udnytter enhver skamreden skabelon i sangskriverhåndbogen.

Hos Berlingske Tidende er man en smule mere begejstret. Her får sidste års vinder hele tre stjerner.

- 'Wrong Side Of The Daylight' viser da også, at Thomas Ring kan skrive sange, og højdepunktet er lukkeren 'Valentine', som er en romantisk svungen sag, hvor fingerspillet akustisk guitar og sarte tangenter løber sammen i et omkvæd, som løfter og udvider sangens rum, lyder rosen.

Men så anmelderen heller ikke mere begejstret:

- Sigende er åbneren, 'Break The Silence', der lig mange af de øvrige numre gemmer på en udmærket popmelodi, men leveres i en upersonlig sound. Det lyder simpelthen som 1.000.000 andre poprocksange, og selvom sangen - og flere af dens kloninger - nok skal ramme radioerne, så er det »Valentine«-vejen, som fører ud af forglemmelsen - og væk fra X Factor-skiltet.