Er det overhovedet muligt at lave nye julesange, eller vil vi altid foretrække klassikerne?

Kunstnere som Mariah Carey og Drengene Fra Angora gnider sig formentlig i hænderne over alle de penge, som ryger ind på kontoen, når deres julesange hvert år bliver genopdaget. De penge lokker flere kunstnere til.

Hvert år prøver flere nye musikere at bejle til Spotifys liste over mest spillede julesange med nye sange eller nyfortolkninger af de gamle klassikere.

24 af de sange har Politikens anmeldere kastet sig over, hvoraf tre i den grad får en hård medfart med ét sølle julehjerte, som er avisens dårligste anmeldelse.

Popduoen Wham står bag en af de mest spillede julesange, 'Last Christmas'
Popduoen Wham står bag en af de mest spillede julesange, 'Last Christmas' Foto: AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den første sanger, der kan hive Politikens vrede op af julesokken, er den canadisk/amerikanske sangerinde Alanis Morissette.

Hun mente tilsyneladende, at Whams klassiker 'Last Christmas' godt kunne trænge til en opdatering. 

Men covernummeret - med samme titel -  får ikke den modtagelse, Morissette formentlig havde håbet på.

»Hvis julemanden hører om denne maltraktering af Wham!, bliver der ingen gaver til Alanis Morissette i år. Eller næste år!,« skriver Politiken. 

Den næste sang, der skuffer anmelderne grelt er en sang, som ingen ringere end talkshow-legenden Jimmy Fallon står bag sammen med musikeren Maghan Trainer, der blandt er kendt for hittet 'All About That Bass'.

De er gået sammen om julesangen 'Wrap Me Up', der ifølge anmelderne lyder mistænkeligt meget som 'All About That Bass' – bare med bjælder.

Avisen er heller ikke for gode til at pege skytset mod vores nordiske naboer. 

Den sidste modtager af bundkarakteren er den norske duo Marcus og Martinus med sangen 'Christmas To Me', der ifølge avisens anmeldere symboliserer det værste ved julemusik.

Lige nu er den mest spillede julesang i Danmark på Spotify 'Last Christmas' med Wham.