Sivas lufter sin indre Michael Jackson, Justin Timberlake har genstartet karrieren og Basim er pludselig blevet cool. BT har anmeldt ugens nye singler.

Sivas
’Sidste timer’

Har Sivas allerede lavet årets sommerhit? Den 33-årige ’storebror’ for slænget af andengenerations-rappere, der de sidste par år anført af Gilli har haft hitlisterne i deres hule hånd, overrasker med en helt nye dansevenlig lyd, der minder stærkt om Daft Punk og Pharrells kæmpehit ’Get Lucky’. Med en fed baslinje snuppet fra Michael Jacksons værktøjskasse fylder Sivas nattegulvet med sexet autotune til solen står op.
5 ud 6 stjerner

The Minds of 99
’Alle skuffer over tid’

Skal man lægge noget i titlen? Trods begejstrede anmeldelser blev The Minds of 99’s seneste minialbum ’Solkongen del 1’ fra efteråret aldrig nogen kommerciel succes. Nu genstarter de rockmaskineriet med en guitarbåren rocksingle, der på én gang går til angreb og samtidig har paraderne oppe. Forsanger Niels Brandts fede vokal er som altid skruet godt forrest i produktionen, og selvom dette nummer langt fra lyder som verdens stærkeste comeback, skal det nok begejstre kernepublikummet især live.
3 ud af 6 stjerner

Basim feat. Benny Jamz
’Tilfældig’

Musikpolitiet må være i vildrede. Skal vi nu til at tage Basim alvorligt? Efter ’X Factor’, Melodi Grand Prix og hvad man ellers ikke må røre ved som seriøs popstjerne, begyndte Basim sidste år pludselig at lege med de seje drenge i kvarteret, da han sammen med rapfænomenet Gilli udsendte den marokkansk-inspirerede danse-single ’Comme Ci Comme Ca’. ’Tilfældig’ fortsætter ud af det urbane pop-spor med et stærkt fængende beat, der nok skal sende ham til tops på Spotify.
4 ud af 6 stjerner

Justin Timberlake
’Filthy’

Justin Timberlake er aldrig til at blive klog på. Ligesom han i 2016 vendte tilbage til musikscenen med den Max Martin-renskurede pop-perle ’Can’t Stop The Feeling’, valgte han i sidste uge at blæse højt på hitliste-forventninger med en ny radikal robot-agtig lyd på samme måde, som han i 2006 chokerede popverdenen med ’Sexyback’. Ved første ørekast lyder det som kommercielt selvmord, men ’Filthy’ vokser efter flere lyt og kan sagtens varsle en ny storhedstid for den originale Justin, hvis nye album forventes på gaden den 2. februar.
4 ud af 6 stjerner

Har du fået hørt ugens nye afsnit af BTMX podcast 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i iTunes eller lyt med her: