Koncert med TV-2 på bøgescenerne 2012
Koncert med TV-2 på bøgescenerne 2012 Foto: Camilla Rønde
Okay mine damer og herrer, hér kommer så en øvelse udi disciplinen ’at sætte tingene på spidsen’:

Den sært (over)mætte og behagesyge aarhusianske herrekvartet, som torsdag aften gav koncert i københavnske Vega, havde tydeligvis brug nogen til at redde deres forsamlede bedagede bagpartier.

Det stod nemlig klart allerede få numre inde i aftenens koncert, at det var TV-2 – dem er det naturligvis – ikke selv i stand til.

Man skulle ellers mene, at Steffen Brandt og co. havde alle – som i ALLE – muligheder for at skabe en fest af dundrende dimensioner denne aften.

I og med at koncerten, som var en del af kvartettens ’100 sange på 180 dage’ turné, kun bød på sange fra de tre album, som mange af os generelt anser for bandets bedste: ’Nutidens unge’, ’Rigtige mænd’ og ’En dejlig torsdag’.

Og så er det altså klassikere fra TV-2s sangskat som ’Fri som fuglen’, ’ABC’, ’Natradio’, ’Stjernen i mit liv’, ’Vil du danse med mig’ samt flere af samme kaliber, vi har med at gøre.

Det blev bare ikke – rent musikalsk i hvert fald – den fest, man med god ret kunnet have forvente. Og det var ikke samfundets men TV-2s egen skyld. Bandet præsterede desværre at spille disse store sange med cirka så meget indlevelse som en servil beskikket forsvarer i en hegnssyns-sag. Eller sagt anderledes prosaisk: det var noget sjask!

Flere sange – ikke mindst en sørgelig rundgang med den ellers mesterlige ’Nutidens unge’ - blev decideret jappet forhastet af på en måde, så man fik mistanke om, at bandmedlemmerne havde presserende sager at tage sig i omklædningsrummet af efter koncerten.

Det var næppe tilfældet (jeg har set Vegas omklædningsrum), men det var tydeligere end en agiteret hofreporters selvfedme, at TV-2 torsdag lod musikalsk indlevelse fare og i stedet hvilede opad Steffen Brandts charme og et i øvrigt fantastisk publikum, som forgæves forsøgte at løfte bandet til noget større.

Så er vi tilbage ved det, jeg indledningsvis konstaterede: der var i dén grad brug for nogen til at redde aftenen. Først mod koncertens slutning blev det så reddet, som reddes kunne. Og det var så ikke TV-2 selv men et helt andet band (!), der forestod den aktion.

Nemlig da lyset gik op for første ekstranummer, og det ikke var aftenens hovedattraktion, der stod på scenen. Det gjorde derimod Magtens Korridorer, hvis version af ’Eventyr for drømmere’ på ganske få minutter viste sangens ophavsmænd, hvordan man spiller og synger dén med indlevelse, spilleglæde og regulær taknemmelighed over at få lov. Inden TV-2 selv behørigt taknemmelige stødte til Korridorerne på scenen.

Det kan man så alt efter temperament betegne som ironisk, fantastisk eller decideret sørgeligt. Én af mine ledsagere, som du roligt kan sætte i båsen ’superfan’ af TV-2,  konstaterede desillusioneret følgende:

- Tænk at et nuværende ikon i dansk rock kun skulle bruge ét nummer til at vise dét, et tidligere dansk rockikon prøvede at vise gennem tyve numre: nemlig hvordan den skal skæres. Og så endda ved hjælp af ét af TV-2s egne numre!

Så kan det vist ikke siges meget tydeligere. Men for en sikkerheds skyld kan jeg da også give ordet til en anden ledsager, som er TV-2 fan i et omfang, så han har rejst med bandet verden rundt og set dem et utal af gange de sidste tyve år:

- Det er et trist faktum, at et højdepunktet på TV-2s koncert blev leveret af Magtens Korridorer. Tankevækkende!!

Sluttelig er denne svada på ingen måde et forsøg på at begrave TV-2, for det holder jeg sgu’ alt for meget af dem til, ligesom TV-2 har givet mig alt for meget i årenes løb. Den er imidlertid en opfordring til TV-2 om bl.a. i lyset af Korridorernes magtdemonstration at rejse sig, feje laurbærrene ad helvede til og komme ind i kampen med en vis overbevisning igen!

TV-2, Vega (Tre stjerner)
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.