Tre af de mest erfarne danske teaterkoncert-kunstnere udsender et album med sange skrevet af Jacob Elk, der ikke tidligere har begået sig i musikbranchen.

Elk er ungdomsven med musikerne/producerne brødrene Jens og Peter Hellemann, der har haft fingrene med i et hav af de største danske teaterkoncerter, set af mange hundredetusinder danskere. Præcis som sangeren Bjørn Fjæstad, også kendt fra Baal.

På ‘Songs of Jacob Elk’ er de mere eller mindre trådt ud af det teatralske univers. Men også kun mere eller mindre.

Det er et ambitiøst projekt, hvor Elk, der har gennemgået en traumatisk midtlivskrise, sætter ord på sit sammenbrud og misbrug, begivenhederne, der førte ham til bunden og især reflektioner, opstået på tilbagevejen mod lyset. Og det gør han godt.

For os andre kan det være svært at beskrive en tur i Netto med fem ord - men Elk formår at beskrive sine eksistentielle jordskælv præcist og lyrisk indenfor popsangens snævre rammer.

Velvidende at Hellemann-brødrene står bag teaterkoncerter om Bob Dylan, The Beatles (indtil flere) og The Beach Boys, er det ikke overraskende, at projektets musikalske udgangspunkt ligger i 60erne og 70erne. Hvor også Bjørn Fjæstads sangstil har sine rødder, især når han skruer op for volumenen i det sursøde åbningsnummer ‘Like Pinnochio’.

Det vidunderlige ‘The Caveman’ lyder som, hvis David Bowie og John Lennon var vågnet op et sted i 70ernes kokainrus ('Fame') og havde besluttet at tage sig selv alvorligt. 'Will You Still Love Me' er ren McCartney-begejstring og 'Katmandoo' lyder af westcoast, The Eagles-ish.

'Let’s Do the Curiosity' med tykt, soulet orgel bringer den britiske lyd omkring Mississippi-floden. Det nummer er ualmindelig fedt. Får min stemme som et af årets bedste.

Desværre lyder sange som 'Mr. Paranoia' og 'The Clown' mere som iscensatte til en scene end til hjemmelytning. Ikke at rockmusik ikke kan give mening som så. Tag bare Bowie, Queen og Muse. Men det bliver noget selvtilstrækkeligt.

I sidste ende lyder 'Songs of Jacob Elk' som en gennemmusikalsk forestilling for voksne mennesker, der som Elk får større livslyst, jo større forhindringer, man møder. Den venter bare på at blive opført. Om ikke andet i lytterens indre teater.

Fjæstad & Hellemann Bros. 'Songs of Jacob Elk'. Album.