Premiere på Nøddeknækkeren i Tivoli torsdag 22. november 2012.
Premiere på Nøddeknækkeren i Tivoli torsdag 22. november 2012. Foto: Martin Sylvest Andersen

Det var en stolt og lykkelig dronning Margrethe, der stod på scenen sammen med de medvirkende efter premieren på årets balleteventyr 'Nøddeknækkeren' i Tivoli. Og hun kan godt være stolt af sig selv. Som scenograf har dronningen klædt en dejlig familieforestilling på og overgået sig selv i farverigdom og fantasi.

Man kan ikke lade være med at tænke på Preben Kristensen fra Linie 3s bemærkning efter at have set årets balleteventyr 'Nøddeknækkeren' i Tivolis koncertsal.

 I salen sad toppolitikere side om side med toppen af Danmarks erhvervsliv, fra Mærsk-chef til partichef.

Og dronning Margrethe havde taget sin prinsgemal og sine søstre med, så de kunne se, hvad hun havde lavet!

Dronning Margrethe


Her har det kendte eventyr med musik af Tjajkovskij fået et rigtigt Tivoli-tvist, så Clara både møder Pjerrot og Harlekin og Columbine og får en tur i den magiske ballongyngepigen - fortalt, så alle fra fire år til 100 kan følge med, og samtidig nyde de dygtige dansere.

For hvor er det dog fantastisk, at vi har dronning, der i den grad lader farver og sin fantasi folde sig ud, og stråler af glæde over at have været med til at klæde forestillingen på.

Det har hun gjort før, men i 'Nøddeknækkeren' har hun overgået sig selv. Fra de charmerende små 'lygtebørn'  til de dansende snefnug og skøjteløbere.

Dronning Margrethe


Der er ikke sparet på farverne i dragterne til den berømte blomstervals, og nogle vil måske tænkte på Marimekko og andre på markiser, men helhedsindtrykket er en flot og helstøbt forestilling, der får julestemningen helt ned på bagerste række.

4 stjerner til Nøddeknækkeren. Og den ene til den glade, royale scenograf.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.