Jacob Bellens (til daglig forsanger i gruppen I Got You On Tape) leverer et af årets bedste album.
Jacob Bellens (til daglig forsanger i gruppen I Got You On Tape) leverer et af årets bedste album.

Forsangeren fra det danske band I Got You On Tape, Jacob Bellens, opdager en helt ny (og ikke så lidt fantastisk) side af sig selv på debut soloalbummet ’The Daisy Age’.

På startsangen ’Heart of Africa’ lyder danske Jacob som én af undertegnedes favoritvokalister John Cale - mørkt og sprødt. Og så gør det heller magien mindre, at Jacob Bellens har udstyret sin drømmende tekst med en melodi, der slår en ubesværet bro imellem Charles Aznavour, Tom Waits og David Bowie.

Alt på albummet er ikke helt så godt som dette monumentale åbningsnummer, der lige nu rejser sig som ét af årets bedste.

Men hele vejen igennem holder Jacob og hans hold musiske magikere sig til en stil og et udtryk, jeg ikke før mindes at have hørt i dansk rock.

Det er mørkt og forførende. Det er sigøjneragtigt og alligevel moderne. Stemmen er uden lige. Og så har Jacob Bellens skabt en række melodier, der først hypnotiserer lytteren for derefter at tage varigt bolig i sjælen.

Kun på en enkelt sang ’Bubbles of Hysteria’ taber Jacob Bellens undertegnede bag vognen - her bliver det hele en kende for atonalt og sært. Men ellers kommer ’The Daisy Age’ faretruende tæt på et mesterværk. hoeg@bt.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.