Et af Stockholms mest berømte landemærker skifter navn.

Der er tale om arenaen Globen, som fra i dag, onsdag, skal hedde Avicii-arena. Det skriver SVT.

Navneskiftet er en hyldest til den verdenskendte svenske dj Tim Avicii Bergling, som begik selvmord for tre år siden efter en lang kamp med psykiske problemer.

Udover at danne ramme for koncerter og diverse sportsbegivenheder vil arenaen fremover være blive et forum, hvor unge kan mødes og tale om deres psykiske og mentale problemer.

Avicii (Tim Bergling) får stor arena opkaldt efter sig.
Avicii (Tim Bergling) får stor arena opkaldt efter sig. Foto: BJORN LARSSON ROSVALL
Vis mere

Derudover vil der blive holdt en årlig musikgalla 5. december, som er den dato, hvor Aviciis familie oprettede en fond til ære for den afdøde musiker.

En fond, som sætter fokus på det forebyggende arbejde inden for psykiske sygdomme og selvmord.

»Det her er en af Sveriges mest berømte og mest besøgte bygninger,« siger Andreas Sand, administrerende direktør for Stockholm live, som driver Avicii-arenaen.

»At kunne udnytte den symbolske værdi for at sætte fokus på noget så vigtigt som det her føles meget godt,« fortsætter han.

Globen - nu Acivii-arena.
Globen - nu Acivii-arena. Foto: BOB STRONG
Vis mere

Tim Avicii Berglings far udtaler til SVT, at han længe har følt, at arenaen har været forbundet med hans afdøde søn, da han i 2012 så sønnen spille to udsolgte koncerter på stedet.

»Jeg bliver rørt, når jeg tænker på det,« siger faderen og fortsætter:

»Han sad helt ensom og skjult inden koncerten, hvor jeg tænkte: 'Årh, lille Tim', men så senere, da koncerten gik i gang, stod han helt forrest og blev til 'store Tim'. Det var fantastisk.«

Faderen siger endvidere, at han er sikker på, at hans søn ville finde det 'virkelig cool', at arenaen nu bliver opkaldt efter ham.