Sikke noget sjusk.

Jeg er kæmpe fan af Kesi og Gilli og den overlegne måde, de de sidste år har tæppebombet hitlisterne med det ene hit efter det andet, men på Northside holdt de desværre ikke samme tårnhøje niveau.

Festivalen havde helt oplagt booket de to rappere til en fælleskoncert torsdag i bankende sol, og selvom stemningen blandt publikum tangerede til den perfekte eftermiddagsbrandert, var det desværre lidt noget rod oppe på scenen.

Kesi gik på først med den oplagte starter ’God dag’, og selvom jeg synes, han støtter sig lidt for meget op af dj’ens backtrack, var det fedt at se en Northside-artist flyve på scenen med høj energi.

Den kommende weekend i Aarhus bliver fyldt med indadvendte, følsomme kunstnere, så vi skal nok hen til lørdagens Nik & Jay-koncert for at finde lignende opturs-show. Så tak for det.

En lidt rodet start med et par mindre kendte numre, der var lige ved at sløve publikum blev heldigvis efter en tyve minutters tid overdøvet af kæmpehittet ’Mamacita’, og herefter var der dømt hitparade, hvor især det salsa-inspirerede nummer  ’Rica’ passede perfekt i den stegende hede.

Gilli har aldrig været den store cirkusdirektør og overlod den største publikumskontakt til Kesi og til dels deres evige wingman Benny Jamz.  Gilli kom med et par sjove oneliners om for eksempel det gode vejr ’Vi klarede det’, men selvom han måske kan prale med flest Spotify-hits, stod han oftest anonymt i baggrunden eller oppe ved siden af dj-pulten.

Jeg tænkte, hvordan ville koncerten have været uden deres stribe af Spotify-bangers? Lyden der kom ud af de enorme højtalere var for det meste skrattende og irriterende. Setlisten virkede også lidt tilfældig, og hvor jeg ville mene, at det her er en af deres største koncerter til dato, virkede de lidt som om, de ikke havde brugt forfærdelig meget tid på et sceneshow.

Kesis ’Søvnløs’ fik selvfølgelig pladsen til at gå amok, og med en fadøl i hånden og solbrillerne på plads var det en fantastisk start på Northside.  Jeg ville bare ønske Kesi og Gilli var skarpere live, for de har numrene til det. Især når man overlegent kan ”glemme” at spille kæmpe hits som ’Orale’ og Gillis aktuelle Lukas Graham-samarbejde ’Holder fast’.

Kesi i forbindelse med Danish Music Awards et par år tilbage. Vis mere