Det er seks år siden Adele sagde 'Hallo' og lagde verden for sine fødder. Nu er hun endelig klar til at udgive sit næste album.

Den 19. november rammer albummet '30' streamingtjenesterne, men det har holdt mere end hårdt at nå dertil.

'Jeg var på ingen måde i nærheden af, hvor jeg håbede at være, da jeg begyndte på det (lbummet '30', red.) for næsten tre år siden,' skriver den 33-årige Adele på sin Instagram-profil.

I 2019 blev Adele skilt fra Simon Konecki, som er far til hendes niårige søn, Angelo. Om det var skilsmissen, der kickstartede hendes krise, vides ikke. Men selv skriver hun sådan her:

'Jeg er afhængig af rutiner og genkendelighed for at føle mig tryg, sådan har det altid været. Alligevel kastede jeg mig vel vidende – ja faktisk velvilligt – ud i en tilstand af absolut rod og indre uro,' skriver hun i opslaget, der i skrivende stund har fået ikke mindre end 3.528.781 til at kvittere med et hjerte eller et like.

Adele lægger ikke fingrene imellem, når hun beskriver, hvordan hun har haft det siden sit sidste udspil. Det gør hun hverken i sit Instagram-opslag, men heller ikke i det interview, hun netop har givet til magasinet Vouge.

I interviewet fortæller hun blandt andet, hvorfor hun de seneste år har tabt sig mere end 45 kg, for det handlede ikke om trangen til at stå knivskarpt på scenen. Tværtimod var vægttabet en bivirkning af, hendes kamp for at komme overens med den angst, hun har kæmpet med i flere år.

»Jeg havde det bare bedre, når jeg trænede. Det handlede aldrig om at tabe mig, det var altid om at blive stærkere og give mig selv så meget tid som muligt om dagen uden min telefon. Jeg blev ret afhængig af det,« afslører Adele i interviewet.

Adele i Vogue.
Adele i Vogue. Foto: STEVEN MEISEL
Vis mere

I et forsøg på at holde angsten stangen har hun sammen med sin personlige træner presset sin krop til det yderste to til tre gange om dagen – har lavet vægttræning om morgenen, vandret eller bokset om eftermiddagen og lavet cardio-træning om aftenen.

Armlægningen med angsten har ikke blot givet hende en stærk krop, men har også lært hende nye sider af sig selv at kende.

'Jeg vil gå så langt som til at sige, at jeg aldrig har været mere fredfyldt end nu,' skriver hun.

Hun takker sine venner for at have været der for hende – hele vejen.

En af dem er:

'Vennen, der blev oppe hele natten og holdt min hånd, mens jeg græd hjerteskærende uden at vide hvorfor.'

Men hun sender også en tanke og en tak til dem, der kom forbi med vin, mad og et godt råd, når hun havde brug for det. Dem, der fik hende ud af huset, selvom hun ikke ville, og:

'...De venner, der blev ved med at komme forbi hos mig, selvom jeg var holdt op med at tjekke ind hos dem, fordi jeg var så opslugt af min egen sorg.'

Med hjælp fra dem alle er det lykkedes hende at genfinde roen til igen at skrive sange.

'Jeg har omhyggeligt genopført mit hus og mit hjerte, og det her album er beviset,' skriver Adele, der er blevet kærester med den 39-årige sportsagent Rich Paul.