Adele har overtalt musiktjenesten Spotify til at fjerne shuffle-knappen fra samtlige af de albums, de har liggende på deres app.

»Vi laver ikke albums med så meget omhu og omtanke for rækkefølgen af numre uden grund. Vores kunst fortæller en historie, og vores historier skal lyttes til, som vi havde tænkt os,« skrev den 33-årige sanger, der netop har udgivet et album.

Spotify kvitterede med et: »Alt for dig« på Twitter, og så fik de kort efter lavet ændringen.

Det betyder, at man nu som standard kun kan høre album fra stat til slut, eller selv udvælge enkelte numre, som man ønsker at lytte til. Skulle man alligevel være for vild med shuffle-funktionen, til man ikke kan undvære den, så kan den slås til, efter man har sat et nummer på fra et album.

Der ligges altså nu op til, at sangene på de album, kunstnere har delt på tjenesten, skal høres i sin reelle rækkefølge.

Adeles seneste album, der har det meget simple navn '30', er hendes første i hele seks år og udkom fredag. Titlen beskriver den alder, hun havde, da det blev lavet. Hendes album før det hed '25' - det blev udgivet i november 2015.

'25' kunne kun købes fysisk eller downloades frem til juni 2016, hvor det blev ud på diverse musiktjenester.

Adele blev født i London og udgav sit debutalbum '19' i 2008. Albummet gik otte gange platin. I dag bor hun i Los Angeles.