Den tidligere ABBA-stjerne Benny Andersson fortalte i aftes på svensk tv om sit alkoholmisbrug, der også har haft store konsekvenser for hans søn.
Den tidligere ABBA-stjerne Benny Andersson fortalte i aftes på svensk tv om sit alkoholmisbrug, der også har haft store konsekvenser for hans søn. Foto: Stephen Lovekin

Den tidligere ABBA-stjerne Benny Andersson fortalte forleden på svensk tv om sit alkoholmisbrug, der også har haft store konsekvenser for hans søn.

I programmet 'Skavlan' på SVT fortalte Benny Andersson, at han for ni år siden besluttede sig for at stoppe med at drikke. I programmet fortalte han, at han havde et fantastisk liv, men at alkoholen altid var i nærheden. Af frygt for at miste kone, kørekort og job, besluttede han sig for at blive afholdsmand.

ABBA - Anni-Frid Lyngstad og Agnetha Fältskog

- Jeg ville ikke have, at mit liv skulle blive et sort hul. Jeg indså, at hvis jeg fortsætter med at drikke, er risikoen for, at jeg vil miste alt stor, fortæller han i programmet ifølge Aftonbladet.

- Jeg søgte hjælp og fik det, og nu har jeg det godt.

Benny Anderssons 29-årige søn Ludvig Andersson er gået i sin far musikalske fodspor og synger og spiller guitar i bandet Atlas. Men i programmet afslører sønnen, at det ikke bare er sin fars musikgen, han har arvet. 29-årige Ludvig Andersson er også alkoholiker og har nu i syv år været ædru. Han er overbevist om, at afhængigheden af alkohol er arvelig.

- Du er i større risiko, hvis du er i familie med en alkoholiker. Det er arveligt, siger Ludvig Andersson i programmet. Han fortæller også, at hans fars støtte var utrolig betydningsfuld for at han kom ud af misbruget. I stedet for at ignorere drikkeriet tog hans forældre et stort ansvar. 

- Drikker man tilstrækkeligt meget, tilstrækkeligt ofte, så er man det (alkoholiker, red.). Jeg ville ønske, at jeg var stoppet tidligere, for det er den bedste beslutning, jeg har taget, fortæller Benny Andersson.

Ludvig Andersson fortalte efter showet til Expressen, at hans alkoholmisbrug begyndte, da han var bare 14 år gammel. Han fortæller, at det kan synes mærkeligt, at han var så ung, bare 22 år, at han havde det så dårligt, at han behøvede hjælp.

- Men hvis man har så dårlige gener, som jeg har, og man drikker så meget, som jeg gjorde, så kan man drikke sig ned ganske hurtigt. 

- Hvis man desuden tager mange stoffer, som jeg gjorde, så fremskynder man processen.
Som 22-årig blev Ludvig Andersson indlagt på et behandlingshjem, og han har siden været ædru. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.