Moren til den fortsat fængslede rapper A$AP Rocky, Renee Black, er overbevist om, at fængslingen i Sverige er et udtryk for racisme.

Og selv om hun efter eget udsagn ikke er meget for at smide racekortet, så mener hun, det er hans hudfrave, der er grunden til, han stadig er fængslet.

»Hvis den går som en and og rapper som en and, så er det en and,« siger Renee Black til mediet TMZ og tilføjer, at hun ikke længere kan ignorere de mange tegn.

Det nyeste er nu, at Rakim Mayers, som A$AP Rocky er døbt, er den eneste i sagen, som stadig er fængslet.

Slobodan Jovicic, ASAP Rocky's svenske advokat udtaler sig til pressen.
Slobodan Jovicic, ASAP Rocky's svenske advokat udtaler sig til pressen. Foto: TT NEWS AGENCY - Reuters
Vis mere

Den svenske statsborger, der for tre uger siden var involveret i slagsmålet, er blevet løsladt og renset for samtlige anklager.

Samtidig sidder den amerikanske rapper fortsat fængslet i Sverige - nu på tredje uge. Og det har i den grad fået medier i USA op på dupperne.

»Manden, der startede det hele, går fri, mens A$AP Rocky fortsat behandles uacceptabelt,« skriver TMZ, der fra starten har behandlet sagen fra deres helt egen og A$AP Rocky-venlige vinkel.

Sammen med en kammerat fulgte den nu løsladte svensker 2. juli angiveligt efter A$AP Rocky, efter rapperen havde optrådt til en svensk musikfestival.

Et skænderi omkring nogle hovedtelefoner førte ifølge begge parter til et slagsmål.

Men her hører enigheden op.

Den løsladte svensker smed angiveligt hovedtelefonerne efter A$AP Rockys bodyguard, der blev ramt i hovedet.

Herefter kan man på en videooptagelse se A$AP Rocky løfte sin svenske modstander op med et greb omkring halsen. Herefter smider han den relativt spinkle svensker på tværs af den smalle stockholmske gade, hvorefter både A$AP Rocky og tre personer fra hans selskab sparker og slår den liggende svensker.

Realitystjernen Kim Kardashian forsøger at få sin gode ven og landsmand A$AP Rocky ud af fængsel i Sevrige.
Realitystjernen Kim Kardashian forsøger at få sin gode ven og landsmand A$AP Rocky ud af fængsel i Sevrige. Foto: ANGELA WEISS - AFP
Vis mere

Fra amerikanske side har både Kim Kardashian, Kanye West og sågar selveste præsident Donald Trump blandet sig i sagen.

Alle forsøger de at få rapperen løsladt. Og Trump har lovet endnu en snarlig telefonsamtale med den svenske statsminister.

Men de svenske anklagemyndigheder lader sig ifølge avisen Aftonbladet ikke imponere af rapperens stjerneopbakning og rigdom.

I sidste uge blev A$AP Rockys fængsling således forlænget med seks dage. Og hvis den 30-årige Rakim Mayers findes skyldig i voldeligt overfald, risikerer han op til seks års fængsel.