Kan man blive for gammel til at tage på festival? Ikke hvis man spørger Susse Wold.

Den 80-årige skuespiller har sin festivaldebut på årets Smukfest i Skanderborg. Men hun skal ikke sove i telt. Og musik interesserer hende ikke.

»Hvis jeg kan undgå det (at sove i telt, red.), så vil jeg gerne det. Det er ikke fordi, jeg er fin på den, men det der med at blive våd og fugtig, nej, det vil jeg helst undgå,« siger Susse Wold fra en sofa i Backstage-området, mens regnen vælter ned på pladsen udenfor.

»Jeg troede, jeg skulle være chik og munter, men nu har jeg hår, der er blevet vådt. Men det er også en oplevelse. Jeg skal ikke sælge mig selv og have nye jobs.«

Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

Da B.T. møder skuespilleren, har hun to gennemsigtige plastikposer tapet om sine fødder, der er iført et par lyse sandaler. Hun har ikke taget gummistøvler med.

Faktisk har hun ikke forberedt sig så meget på festivaloplevelsen.

»Det er min manager, der har læst op på musikprogrammet. Så jeg spørger ham: ‘Hvad synes du, vi skal?’ Og så finder han noget godt.«

Hun vil overraskes. Kun ved at opleve nye ting, undgår man at sygne hen og blive gammel, fortæller hun.

Hun er netop gået af scenen Udsigten i Skanderborg. Her har hun foran et broget publikum ladet sig interviewe af Chili Klaus om sit liv. Om karrieren.

Og om hvordan man kan være 80 år uden selv at fatte, at man pludselig er blevet så gammel.

Dagen forinden havde hun fejret årsdag med ægtemanden Bent Mejding, røde roser og rødvin. Så hun følte sig godt nok som en 80-årig, da hun vågnede.

En morgensvømmetur i Øresund fik hende dog til at føle sig, som var hun blot 60.

Susse Wold mødte Chili Klaus til en snak om bl.a. alderdom.
Susse Wold mødte Chili Klaus til en snak om bl.a. alderdom. Foto: Laura Rode Nygaard
Vis mere

»Og nu er jeg her, og føler mig som en 18-årig,« smiler hun fra scenen i Skanderborg.

»Jeg synes, det er fantastisk, at jeg i min alder bliver inviteret til Smukfest. Det bliver man jo nødt til at sige ja til. Men jeg har ingen planer, da jeg ikke ved, hvad der er på bordet, hvad der er i buffeten.«

»Jeg ved ikke, hvad jeg skal spise, eller om det kommer til at regne. Jeg kommer jo, fordi jeg skal optræde her. Ellers var jeg aldrig kommet,« slår hun fast.

»Jeg kommer ikke for at høre musik, og jeg kommer aldrig til at køre ned til Roskilde og høre musik. Det interesserer mig simpelthen ikke at være i den kæmpe mængde mennesker.«