Det må være underligt at være nået dertil i karrieren, hvor man efter mange år på verdenstoppen – og endda med en royal riddertitel – er reduceret til at underholde publikum tidligt om eftermiddagen på en østjysk festival, hvor de fleste festivalgæster har travlt med at få plejet deres tømmermænd.

Sådan er det gået gode gamle Tom Jones, og den legendariske trussetyv, der i juni fyldte 78 år, indledte da også grinende sin koncert på Smukfest med en kommentar til det ædruelige spilletidspunkt, men herefter fik han hurtigt gang i festen.

Iført stilsikkert blåt jakkesæt gik han i gang med sin perlerække af evergreens med sin karakteristiske dybe stemme, der stadig lyder klasser bedre end hans langt yngre kollegers, og det var sjovt at se de helt unge blandt publikum lyse op på storskærmene, når de tydeligt lod sig charmere af hans oprigtige tilstedeværelse.

Pladsen foran Bøgescenerne var godt fyldt op, og der var en form for 'fællessang på Bakken'-stemning over det, når publikum vuggede fra side til side, mens Tom Jones fyrede hit af som 'It's Not Unusual', 'Delilah' og 'What’s New Pussycat?'.

Tom Jones på Smukfest 2018.
Tom Jones på Smukfest 2018. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Under 'Sex Bomb' gik der ren 90'er-ironi i den, da de forreste blandt publikum overdyngede bedstefaderen med underbukser, men Tom Jones har stadig masser af sexappeal og vrikkede taknemmeligt tilbage med hofterne som tak.

Tom Jones på Smukfest virkede ved afsløringen i foråret som lidt af en joker, men han overraskede positivt ved at levere oldschool, swingende popmusik i verdensklasse og lignede langtfra en afdanket Las Vegas-stjerne.

Han sluttede sit show af med en hyldest af Prince med et crooner-cover af 'Kiss', og selv om koncerten endte lidt ærgerligt med begyndende regnvejr, efterlod Tom Jones en opløftende stemning at fortsætte lørdagen på.