»Gimme gimme, gimme just a little smile,« lød det dengang, og sådan lyder det stadig i dag.

Det er næsten fire årtier siden, Laid Back-makkerparret John Guldberg og Tim Stahl skabte evergreenen 'Sunshine Reggae', men de nyder fortsat godt af succesen.

»Sunshine Reggae giver dét ekstra, der gør, at vi stadig kan realisere vores musik,« fortæller 70-årige John Guldberg og fortsætter:

»Vi behøver ikke spørge om lov længere, for den har givet os kunstnerisk frihed.«

Der gik ikke længe efter udgivelsen af de sommerlige rytmer i 1982, før sangen var strøget til tops i over 20 lande.

»En dag kom vores manager og sagde ‘I er millionærer’. Og så drak vi lige en bajer,« fortæller John Guldberg.

Laid Back-herrerne var euforiske. Og rige.

De to Laid Back-herrer spiller stadig sammen. Til venstre ses Tim Stahl og til højre står John Guldberg. (Foto: Tivoli/Christoffer Anias Sandager)
De to Laid Back-herrer spiller stadig sammen. Til venstre ses Tim Stahl og til højre står John Guldberg. (Foto: Tivoli/Christoffer Anias Sandager)
Vis mere

Guitaristen kan ikke huske præcis hvor mange penge, der strømmede ind på kontoen dengang.

Men ifølge manager Kristian Nyholm har hittet solgt mellem 20 og 30 millioner singler gennem årene - og det er uden indtjeningen for de 23 millioner gange, Sunshine Reggae er blevet streamet på Spotify, er talt med.

Antallet af streaminger vidner om, at nummeret stadig er populært. De seneste mange år har hittet ligeledes være på Kodas opgørelse over mest indtjenende numre i udlandet.

»Det er helt fantastisk, at så gammelt et nummer kan blive ved og ved. Vi undrer os stadig,« fortæller John Guldberg.

Det kom nemlig bag på duoen, at det netop var dét nummer, der skulle åbne verden for dem. De havde aldrig lavet reggae-musik før.

Idéen til Sunshine Reggae kom, da John Guldberg var på bryllupsrejse på De Vestindiske Øer. Ægteparret var taget afsted midt i karnevalsæsonen, og området var indhyllet i en symfoni af olietønder.

»Da jeg kom hjem, sagde jeg til Tim, at vi skulle lave noget med olietønder. Så en lørdag, da vi sad og jammede, havde vi vinduet stående åbent, og solen skinnede, mens rådhusklokkerne ringede ind. Dér havde vi introen,« fortæller han og fortsætter:

»Og så fik vi en skør idé om at lave et reggae-nummer.«

Den skøre idé skulle vise sig at være genial. Men efter solskin kommer regn, og en vandskade, der ødelagde Laid Backs studie, sendte sammen med 80’ernes nedtur for musikbranchen duoen i kulkælderen.

Makkerparret fik dog kæmpet sig tilbage - blandt andet med hjælp fra den fortsatte indtjening fra Sunshine Reggae. I dag lever de »et godt, men ikke prangende liv.«

John Guldberg ved ikke konkret, hvor mange penge Sunshine Reggae årligt sender i makkerparrets retning, men han fortæller, at de hver især får 30.000 kroner i løn månedligt.

Det er den samme løn, som de fik, da de startede.

Pengene bliver i stedet brugt på duoens forlag med sange, deres pladeselskab og studie.

For selvom det er 40 år siden, de startede, spiller de stadig sammen og har netop udgivet albummet Healing Feeling.

Jubilæet fejrer de med en koncert i Tivoli på Sankt Hans aften, hvor alle deres hits vil blive spillet. Også Sunshine Reggae.

John Guldberg vil gerne love, at det bliver en festlig aften. Og så lover han, at Laid Back fortsætter.

»Vi har stadig en trang til at udtrykke os. Den slags forsvinder ikke. Om det bliver godt nok til, at vi vil dele det med publikum, kan jeg ikke sige, men vi vil helt sikkert blive ved.«