Lyspunkter har der ikke været mange af, siden Jimilian Ishmaili flygtede til Danmark med sin familie i en lastbil tilbage i år 2000. Men et skjult sangtalent har banet vejen for succes på Youtube for den unge teenager.

Den unge musiker har haft en mere omtumlet tilværelse end de fleste teenagere på hans alder. Han er albansk flygtning, har boet i Belgien, og en kort periode i Sandholmlejren (flygtningelejr, red.), siden familien flygtede til Danmark i år 2000.

Familiens opholdstilladelse udløber med udgangen af 2011, og dermed bliver der endnu en gang skabt usikkerhed om fremtiden i den unge teenagers liv. Men ét lyspunkt er der. Jimilian har lige nu stor succes på Youtube med over tre millioner visninger på sine videoer. Se og hør hittet Vibration her.

Musik i hjemmet


- Det er bare så vildt. Jeg tænkte bare 'wow'. Vi har jo bare lagt mine sange ud på Youtube, siger den unge musiker lidt beskedent om den store succes.

Musikken er ikke fremmed for Jimilian. Faderen var en kendt folkemusiker i Albanien, så musikken har altid været en stor del af opvæksten i hjemmet.

- Men jeg vidste ikke, jeg havde talent for musik, så jeg spillede bare fodbold med vennerne, siger Jimilian. 

Jimilians karriere indledtes, da han var 12 år gammel. Da fik han chancen for at være med i Børne-MGP. Bakket op af sin familie tog han chancen, selv om han ikke havde optrådt på en scene før.

- Jeg har altid været vild med Børne-MGP, så det var bare noget, der skulle prøves, siger han.

Efter succesen i Børne-MGP kom han med i storebrorens Flexmusic-crew, hvor Jimilian åbenbart havde stemmen, mens storebroren mere havde evnerne som producer. Et samarbejde, de to brødre ikke er kede af.

- Vi har jo altid været sammen, så det var bare fedt at kunne få lov til at arbejde med min storebror. Han forstår mig jo bedre end de fleste, siger den unge youtube-sensation. Og siden er det kun gået i en retning.

I gang med musikvideo


Med sangen 'Vibration', som blev lagt ud på Youtube og Facebook sidste år, har succesen været overvældende for den unge Jimilian. Men alligevel hersker janteloven stadig i det danske. Noget som Jimilian har bemærket.

- Jeg vidste ikke, jeg havde talent for musik, men 'Vibration' kunne folk åbenbart godt lide. Men der er mange 'haters', der påstår, jeg ikke kan synge, fordi jeg bruger Autotune, siger han. Autotune er et computerprogram, der hjælper med at ramme tonerne præcist.

Om fremtiden skal være i Danmark, er endnu uvist, men han glæder sig til at skulle i gang med at optage sin første musikvideo til foråret.

- Det bliver fedt, og så kan det være, jeg får endnu flere klik på Youtube, siger Jimilian med et stort grin.

Nogle af Jimilians fans har før jul lagt en hyldest-video på nettet. Se den herunder:

Se og hør hittet Vibration herunder: