Han så længe ud til at være på vej mod den ultimative triumf i Formel 2 – klassen lige under Formel 1.

Men en uheldig og ringe sensommer virkede til at ødelægge alt.

Nedturen tog hårdt på Frederik Vesti.

Men lørdag vandt det danske stortalent så sin sjette løbssejr i år, og han holder dermed fat i et spinkelt håb om at vinde titlen i søndagens finaleløb i Abu Dhabi.

Frederik Vesti var på dobbeltarbejde i Abu Dhabi – han testede også Lewis Hamiltons Mercedes Formel 1-racer fredag.
Frederik Vesti var på dobbeltarbejde i Abu Dhabi – han testede også Lewis Hamiltons Mercedes Formel 1-racer fredag. Foto: Hasan Bratic/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»I Monza tog jeg al den smerte, der var i mig. Jeg var fuldstændig færdig og udkørt i flere uger,« fortæller den 21-årige racerkører til Viaplay lørdag.

»Jeg er kommet over det, og jeg er stærkere nu. Jeg har intet at tabe søndag. Jeg vil give den absolut alt, jeg har,« siger Frederik Vesti.

Sommerens solide mesterskabsføring satte danskeren over styr med tre forfærdelige weekender.

Først satte han raceren i væggen før løbet i Belgien. Så mistede han begge hjul efter en fejl i pitten i Holland. Og så prøvede han et meget optimistisk overhalingsforsøg på en konkurrent, der endte med at køre ham af banen i Monza.

Men lørdagens sejr i sprintløbet i Abu Dhabi betyder, at Vesti nu kun er 16 point efter ærkerivalen Théo Pourchaire. Deres rivalisering kan du læse mere om HER.

I sæsonens allersidste løb, der køres søndag klokken 10.15 dansk tid, kan der højst scores 26 point.

Uanset om Vesti vinder Formel 2-mesterskabet eller ej, jagter han fortsat en plads i Formel 1 – enten næste år, hvor der kun er én ledig plads tilbage, eller i 2025.

Du kan læse alt om nøglepersonerne omkring Frederik Vesti i jagten på et Formel 1-sæde LIGE HER.