Den danske mester i motocross, Kasper Lynggaard, er død efter et styrt.

Den 24-årige Danmarksmester i motocross styrtede fredag under træning i Dortmund, hvor han skulle have kørt Supercross Dortmund.

- Det kan jeg desværre bekræfte, siger formanden for Danmarks Motor Union, Jørgen Bitsch.

Ulykken skete omkring kl. 16.30, og Jørgen Bitsch blev kort efter orienteret om, hvad der skete med Kasper Lynggaard.

- Det sker, da han skal køre over den sidste sektion af "Wupties". Forestil dig et vaskebræt på 10-15 mester, som man skal køre over, og der går det galt for Kasper, og han vælter og slår sig forfærdeligt. Om han dør på stedet eller på hospitalet, ved vi ikke endnu, siger formanden. 

- Vi kan næsten ikke beskrive, hvordan vi har det. Vi er dybt berørte. Specielt fordi vi lige har været igennem det. Vi fattes ord.

I november måned sidste år døde en 13-årige dansk dreng i en motocross-ulykke, og fredagens dødsfald er således det andet på kort tid. 

Der var seks andre danske kører i Dortmund, og de vil nu modtage psykologhjælp, ligesom Kasper Lynggaards forældre hjemme i Jylland vil blive tilbudt hjælp.

- Det primære er at få psykologhjælp til familie og de andre kørere, og få hjælp til dem, der har været med dernede. Vi er på hele tiden for at se, om vi kan hjælpe, siger formanden. 

Kasper Lynggaard var et af Danmarks største motocross-navne. Han vandt DM i 2013.

- Han var en yderst respekteret mand for sine høje sportslige ambitioner. Han havde et stort talent, og han havde et klart setup for, hvordan han ville udvikle sig. Han arbejdede meget målrettet, og han var en god sportsmand, siger Jørgen Bitsch.

Kasper Lynggaard blev 24 år gammel. Han efterlader en kæreste.