Først var Kevin Magnussen ét sekund fra at slå banerekorden for lukkede racerbiler på Jyllandsringen, men så udviklede sagen sig: Den danske Formel 1-kører kørte videre og slog rekorden.

I første omgang var Kevin Magnussens officielle tid under ét sekund for dårlig til at snuppe banerekorden, og han måtte derfor umiddelbart se sit rekordforsøg gå i vasken denne søndag.

Den 23-årige danske Formel 1-kører havde ellers 15 minutter til at sætte rekorden, men sekunderne tikkede for hurtigt. Den ambitiøse motorsportsstjerne lod dog dækkene rulle videre – også efter den officielle tidtagning var stoppet.

»Der gik koks i systemet, fordi jeg kørte længere tid end planlagt. Banen blev bedre og bedre, så jeg havde ikke lyst til at stoppe,« fortalte Kevin Magnussen til TV 2 Sport efter rekordforsøget.

Kevin Magnussen satte søndag ny banerekord på Jyllandsringen i sin Renault R.S.01-racer
Kevin Magnussen satte søndag ny banerekord på Jyllandsringen i sin Renault R.S.01-racer Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Og det viste sig, at Kevin Magnussen slog rekorden med hele to sekunder. Den gamle rekord lød på 1.07,049, og da Magnussen kørte hurtigste omgang i tiden 1.05,22 minutter, var banerekorden sikret.

Flere af tilskuerne fandt stopurene frem og målte Kevin Magnussens tid, efter den officielle tidtagning var stoppet. I første omgang blev tiderne ikke officielt registeret, men løbsdirektør Peter Elgaard meddelte senere over for TV 2 Sport, at rekordforsøget var blevet godtaget; Kevin Magnussen var ny indehaver af Jyllandsringens banerekord.

Første afdeling af DTC-sæsonen blev kørt søndag, og det var i den forbindelse, Kevin Magnussen kastede sig ud i det spektakulære rekordforsøg. Og det lykkedes altså. Da først hans Renault-racer R.S.01 var varmet op, makkede den ret.

Kevin Magnussen fik besøg i pitten af kæresten, Louise Gjørup.
Kevin Magnussen fik besøg i pitten af kæresten, Louise Gjørup. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Efter løbet sagde Kevin Magnussen blandt andet til TV 2 Sport:

»Det er fedt at komme og mærke den støtte, der er omkring Formel 1 og mig. Folk er glade og støttende,« lød det fra danskeren.