Den 16. september i år døde en 21-årig kvinde og en 22-årig mand i forbindelse med et rallyløb i Randers. De to personer blev ramt af en rallybil, der kørte af banen ved et uheld, lød det i første omgang fra Østjyllands Politi. Men nu fortæller føreren af rallybilen om sekunderne inden tragedien.

Jørgen Hansen er et ganske velkendt navn i dansk motorsport. Siden starten af 1960'erne har han siddet bag rattet i nogle af Danmarks hurtigste biler rundt om på de danske racerbaner,

Men da han satte sig bag rattet i sin Porsche 997 GT3 den 16. september med barnebarnet  Camilla Hjort Dyssekilde ved sin side til Yokohama-mesterskabet i Randers, havde han formentlig ikke regnet med, at løbet undervejs ville forandre hans liv for evigt.

Sjællandske Medier har mødt den i dag 73-årige Jørgen Hansen til en snak om de skæbnesvangre sekunder, der endte med at tage livet af en 21-årig kvinde fra Rudkøbing og en 22-årig mand fra Hammel.

Og Jørgen Hansen er kommet over det, forklarer han til Sjællandske Medier to måneder efter, tragedien fandt sted. Ifølge ham var det nemlig ikke bilen, der ramte de to unge mennesker, men derimod stenen, som han kørte ind i.

Stenen fløj ifølge Jørgen Hansen fem til otte meter gennem luften og dræbte de to, og det har været vigtigt for ham at få klargjort, at det var sådan, det fandt sted, fortæller han. For selv om han er bevidst om, at han kørte bilen og ramte stenen, så ville det have været »anderledes forfærdeligt«, hvis det var i et sammenstød med bilen, at de to unge mennesker var døde.

Han fortæller videre, at det gik galt, da han kom kørende rundt i en kurve, og bilen pludselig trækker ud med bagenden og kører sidelæns. Han ved ikke, hvorfor det skete.

»Vi har undersøgt alt med lup, og vi kan se, at alle hjulophæng og det hele er knækket. Vi rammer en kantsten på vejen, derpå et hegn, og bilen fortsætter mellem en mast og rammer stenen. Vi kører 140-150 km/t og det hele går så hurtigt. Vi lander i nogle buske bagved, og det sidste jeg ser, er, at de unge menneskers fødder forsvinder ud af mit synsfelt til højre. De stod ved hegnet, men løber om bag stenen, hvor de bliver ramt. Var de bare løbet ud på vejen, var der ikke sket noget,« fortæller han og fastholder, at det var stenen, der dræbte de to unge mennesker.

Selv fik han ødelagt flere ribben, mens hans barnebarn blev slået bevidstløs, og selv om sekunderne før tragedien stadig sidder på nethinden af ham, så har han ikke i sinde at stoppe med at køre rally.

Det er nemlig ham, der styrer bilen, og ikke omvendt, fastslår han i interviewet med Sjællandske Medier.