Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et opsigtsvækkende comeback er under opsejling.

Senere på året sætter den pensionerede Formel 1-verdensmester Kimi Räikkönen sig nemlig igen bag rattet i en racerbil.

Og den tidligere verdensstjerne skal tørne ud for ingen ringere end selveste 'Mr. Worldwide'.

Rapperen Pitbull er nemlig medejer af det hold, som Räikkönen skal køre for, når han gør comeback i august.

Pitbull er medejer af det hold, Kimi Räikkönen gør comeback for.
Pitbull er medejer af det hold, Kimi Räikkönen gør comeback for. Foto: Chris Pizzello
Vis mere

Det bliver verdensstjernens debut i den amerikanske Nascar-serie og det første løb, han kører, siden han stoppede sin Formel 1-karriere i december.

Pitbull er medejer af Nascar-holdet Trackhouse Racing med Justin Marks, der selv er entreprenør og tidligere racerkører.

Räikkönens comeback sker som led i 'Project 91', der skal give flere af motorsportens globale stjerner muligheden for at prøve sig af i Nascar.

»En fyr som Kimi kan komme hertil og være hurtig fra start. Han har en reel chance for at opnå noget i løbet,« siger Justin Marks om Räikkönens forestående løb på den ikoniske Watkins Glen-bane i delstaten New York.

»Jeg har været stor fan af Kimi i lang tid, og jeg har fulgt hans karriere, siden han startede i Formel 1,« fortsætter teamchefen.

Kimi Räikkönen blev verdensmester i Formel 1 med Ferrari i 2007, og han har rekorden for flest Formel 1-grandprixer nogensinde.

Han har tidligere kørt to løb i Nascars supportklasser, og netop de to løb har været udslagsgivende for hans comebackbeslutning.

»Det er selvfølgelig kun et løb, jeg skal køre, så det giver mening for mig og min familie. Jeg nød det, da jeg kørte de to løb dengang, og forhåbentligt kan jeg få et godt løb og have det sjovt,« siger han.