Hvordan har Michael Schumacher det helt præcist?

Et spørgsmål, der er blevet stillet igen og igen de sidste syv år efter den frygtelige skiulykke, og det er kun ganske få, der kender det korrekte svar.

Af og til er der dog nogle, der får talt over sig, og spørgsmålet er, om Jenson Button nu tilslutter sig den gruppe ubevidst.

I et interview med Planetf1 sætter den tidligere racerkører nogle ord på Mick Schumacher, der har fået et sæde hos Haas. Og som det så ofte er, er det nærmest umuligt ikke at nævne hans berømte far, når snakken falder på motorsporten.

Jenson Button har tidligere kørt Formel 1 og vandt VM i 2009.
Jenson Button har tidligere kørt Formel 1 og vandt VM i 2009. Foto: BERTRAND LANGLOIS
Vis mere

»Det må have været så følelsesladet for ham, da han fandt ud af, han faktisk fik sædet,« siger Button, der selv vandt mesterskabet i 2009.

»Når du kører, lukker du bare visiret på hjelmen, det er bare dig og bilen på vejen, men det må have været så følelsesladet for ham at tænke på sin far,« siger han om den 21-årige Mick Schumacher, der på grund af sit navn har fået meget opmærksomhed.

Og det er her, Jenson Button får sagt noget, der kunne indikere, at han ved noget om Michael Schumachers tilstand.

For han siger, at det umiddelbart ikke har været muligt for sønnen at dele sine mange tanker om det nye store kapitel med sin far. I hvert fald ikke på den måde han nok gerne ville.

»Jeg er sikker på, han ville have elsket at snakke med sin far om det øjeblik (hvor han fik sædet, red.), men det tror jeg desværre ikke er muligt, som det er lige nu,« siger Jenson Button, der får indikeret, at det tilsyneladende ikke er muligt at føre en samtale med Michael Schumacher.

Den 52-årige Formel 1-legende styrtede på ski den 29. december 2013. Han slog sit hoved, var i koma i flere måneder, gennemgik flere operationer i hjernen, og siden har han ikke vist sig offentligt.

Familien har holdt kortene tæt ind til kroppen for at værne om hans privatliv, har hans manager Sabine Kehm flere gange slået fast.

Jean Todt, præsidenten for det internationale motorsportsforbund, FIA, er et af de få mennesker, der med jævne mellemrum har kunnet løfte lidt af sløret for, hvordan den tidligere Formel 1-stjerne Michael Schumachers tilstand er.

Michael Schumacher med konen Corinna.
Michael Schumacher med konen Corinna. Foto: J.L.Cereijido
Vis mere

»Han kæmper stadig sammen med sin familie og sine læger. Jeg ser ham tit. Vi ser tv sammen. Om han nogensinde kommer til at opleve sin søn Micks succes? Det vil jeg ikke tale om. Jeg vil ikke gå i detaljer, da det er privat,« sagde han blandt andet i november sidste år.

I september 2019 kom det dog frem, at Michael Schumacher var blevet indlagt på Georges Pompidou European-hospitalet i Paris. Han var ledsaget af et stort sikkerhedsopbud, og han var indlagt, da han skulle have behandling med stamceller.

Da Michael Schumacher i januar 2019 fyldte 50 år, kom familien med en sjælden udtalelse.

'I kan være helt sikre på, han er i de bedste hænder, og vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe ham. Hav venligst forståelse for, at vi følger Michaels ønske, og derfor holder vi et så følsomt emne som hans helbred privat – som det altid har været,' lød det dengang.