Lørdag formiddag afgik en 21-årig kvinde fra Rudkøbing og en 22-årig mand fra Hammel ved døden efter en rallyulykke. Nu skal årsagen klarlægges.

Det skriver Dansk Automobil Sports Union i en pressemeddelelse.

»Vi nedsætter i sådan et tilfælde en ulykkeskommission og undersøger forholdende omkring ulykken, herunder årsagen,« siger Bent Mikkelsen, formand for Dansk Automobil Sports Union.

Derfor har man tilkaldt både Arbejdstilsynet og en bilinspektør, der skal undersøge de nærmere omstændigheder. Før disse er klarlagt, har Dansk Automobil Sports Union ikke yderligere oplysninger om ulykken, skriver de videre.

I stedet sender de tanker til de dræbtes pårørende.

»Vores tanker og medfølelse går først og fremmest til de pårørende efter denne tragiske ulykke, men også til de involverede deltagere og officials, der har hjulpet ved ulykken,« siger Bent Mikkelsen, formand for Dansk Automobil Sports Union.

Ulykken skete, da den 73-årige fører af bilen og den 22-årige kvindelige co-driver ifølge mistede herredømmet på en vej, der var afspærret for al anden trafik, oplyser DASU.

Herefter ramte bilen de to personer. Østjyllands Politi bekræftede tidligere lørdag overfor BT, at de var tilstede efter ulykken.

»Vi modtog kl. 11.33 en anmeldelse om en alvorlig færdselsulykke, hvor to personer er blevet påkørt. Da vi ankommer til stedet kan vi konstatere, at de to personer er døde. Vi arbejder stadigvæk på stedet, og vi er derude med assistance fra bilinspektør og arbejdstilsynet,« sagde vagtchef Carsten Dahl.

'Der blev med det samme ydet livreddende førstehjælp, men de blev begge kort efter erklæret døde,' lød det i første omgang i en  pressemeddelelse fra Østjyllands Politi, inden de tilføjede, at de to personer således var en 21-årig kvinde en 22-årig mand.

Resten af løbet er aflyst.