Det er kun ganske få oplysninger, der er sluppet ud om Michael Schumachers helbred, siden tyskerens forfærdelige skiulykke.

Men i forbindelse med, at det nu er ti år, siden den tragiske episode fjernede Formel 1-legenden fra offentligheden, har flere af hans bekendte delt tanker og minder om ham.

Det gælder også Schumachers italienske 'Mamma', skriver Sport.de.

Hun husker tydeligt sit allersidste møde med Michael Schumacher, der samtidig var hendes første møde med en anden legende.

Michael Schumacher og 'Mamma' Rossella.
Michael Schumacher og 'Mamma' Rossella. Foto: Instagram/Ristorante Montana
Vis mere

Tæt på Ferraris hovedkvarter og testbane, Fiorano, i Maranello, ligger Restaurant Montana, hvor Michael Schumacher ofte kom forbi.

Indehaver Rossella Giannini, bedre kendt som Mamma Rossella, serverede i årevis pastaretten tagliatelle al ragù for den syvdobbelte Formel 1-verdensmester.

De to knyttede et tæt bånd, og Mamma Rossella fik lidt af en kultstatus som Ferrari-stjernens kok.

Selvom hun ikke aktivt holder kontakt med familien nu, tænker hun tit på Schumacher.

»Jeg ønsker ikke at forstyrre dem. Situationen er svær nok for hans pårørende. Nu og da taler jeg med folk fra Ferrari og lytter, men jeg vil ikke trænge mig på.«

»Jeg savner ham meget. Jeg kan næsten ikke tro, at der er gået ti år siden ulykken. I mellemtiden har jeg været i stand til at slutte fred med situationen. Jeg lider ikke længere men husker de smukke øjeblikke,« siger hun.

Ét af dem er tyskerens sidste besøg på restauranten i efteråret 2013.

Her havde Schumacher nemlig inviteret Sebastian Vettel med.

Den unge tysker havde netop vundet sin fjerde VM-titel i træk og offentliggjort sit skifte til Ferrari, og han skulle naturligvis introduceres for Mamma Rossella.

»Maikel (som hun altid udtaler det, red.) ønskede, at Sebastian straks skulle føle sig velkommen. Jeg bød ham velkommen med åbne arme. Sebastian har et godt hjerte – ligesom Maikel

Schumacher og Vettel er langt fra de eneste sportsstjerner, der er blevet modtaget med åbne arme af Rossella Giannini.

Ferraris nuværende F1-stjerne Carlos Sainz Jr. fejrede sin første sejr på restauranten i sommeren 2022, mens utallige andre Formel 1-stjerner også har lagt vejen forbi jævnligt.

I november 2022 var fodboldfænomenet Erling Haaland på besøg.

Restauranten er udsmykket med massevis af fodbold og Formel 1-memorabilia.