Administrerende direktør Lars Seier Christensen vil også sprede Saxo Banks navn indenfor motorsporten.
Administrerende direktør Lars Seier Christensen vil også sprede Saxo Banks navn indenfor motorsporten. Foto: DIRK WAEM

Cykelsponsoren Saxo Bank går inden længe ind i motorsport. Marco Sørensen i Formel 1 kan være målet.

Den mangeårige cykelsponsor Saxo Bank træder snart ind i motorsport, kan bt.dk afsløre. Og rygter i international racing antyder, at banken kan hjælpe Marco Sørensen til at sikre sig reservekørerpladsen i Lotus’ Formel 1-team.

20. januar vil Saxo Banks medstifter Lars Seier Christensen informere om det nye projekt, der i bankens invitation til VIP-kunder og gæster af huset lanceres som ’en stor nyhed indenfor motorsporten’. Bt.dk har set invitationen til Saxo Banks VIP-kunder, hvor Saxo Bank-direktøren lokker med den store motorsport-nyhed.

Lars Seier Christensen er stor fan af motorsport, og han besøgte i november Formel 1-paddocken ved Abu Dhabis Grand Prix. Han udtalte ved den lejlighed:

- Jeg vil gerne dyppe tæerne i vandet i forhold til Formel 1, men jeg skal finde en beskeden måde at prøve det på.

Der er ikke meget, der er ’beskedent’ i verdens dyreste sport. Marco Sørensen, der forhandler om at blive Lotus’ reservekører i 2014-sæsonen, er således oppe imod stærke økonomiske kræfter.

- Jeg fornemmer, at teamet rigtig gerne vil have mig, men jeg ved også, at andre og mere velhavende kørere har budt op til 45 millioner kroner for pladsen, sagde han fredag til bt.dk.

Her afslørede han også, at han ventede konkrete nyheder om sin fremtid om halvanden uge – altså ret præcist den dag Saxo Bank løfter sløret for deres motorsports-satsning.

Kevin Magnussens manager, Dorte Riis, slog fredag aften fast, at den nye McLaren-kører ikke indgår i Saxo Bank-projektet. Hvis Saxo Bank vælger at hjælpe Marco Sørensen med at få en plads som reservekører i Formel 1, kan der potentielt blive tale om et dansk boom i Formel 1 i 2014.

Bt.dk har været i kontakt med Saxo Banks kommunikationschef, Kasper Elbjørn. Han bekræfter, at der skal være et kundemøde 20. januar, men har derudover ingen kommentarer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.