Foto: Henning Bagger
Nyheden om den 24-årige motocross-kører Kasper Lynggaards død har ramt hårdt i det danske motorsportsmiljø. En af dem, der lige nu sidder tilbage uden ord, er Nicolas Kiesa.

Den tidligere Formel 1-kører har i de senere år set meget til Kasper Lynggaard rundt omkring på de danske motocrossbaner - og de to har også talt meget sammen på Facebook. Faktisk havde de en aftale om at ses allerede på tirsdag:

- Vi har skrevet meget sammen på Facebook. Ja, faktisk så sent som i den her uge. Vi kørte sammen for ti dage siden og havde faktisk aftalt at skulle køre igen på tirsdag. Jeg er sgu lidt tom nu. Det kom lidt tæt på, siger han og peger på, at det rammer ekstra hårdt, fordi Kasper Lynggards død blot er en blandt mange motorsportsfolk inden for de senere år. Blandt andet døde den danske racerkører Allan Simonsen under årets udgave af Le Mens:

- De her ulykker sker desværre så tit. Jeg har det med at omgive mig med folk, der dyrker ekstreme sportsgrene. Så det sker lidt ofte, at jeg får de her kedelige meldinger om dødsfald, om folk der ender i rullestole og om folk, der brækker ryggen. Jeg synes, jeg er blevet læsset med de her nyheder den sidste periode. Jeg er ved at være lidt hårdt ramt. Nu må der godt komme en lang periode, hvor der ikke sker nogen noget.

- Jeg har normalt et ret godt filter, men det er sgu blevet lidt slidt. Det er lige som om, man bliver slået det samme sted hver gang. Du får nyheden, forsøger at behandle den, og så kommer der en ny. Det er hårdt. Man når ikke rigtig at komme videre, siger han og understreger i samme ombæring, at Kasper var en meget atypisk person i motorsportsmiljøet:

- Hvis man er på det niveau, som Kasper var på, så er man normalt lidt, måske ikke egoistisk, men meget for sig selv. Det var Kasper ikke. Han snakkede med alle og var utrolig let at komme hen til.

- Jeg er først begyndt at køre cross, da jeg holdt op med at køre bilræs. Og vores venskab blev indledt med, at jeg spurgte, hvordan han tog nogle sving. Og så lærte han mig ellers bare en masse. Hvordan man sad, hvordan man kørte. Han stillede sig ud på banen og fortalte, jeg sad for langt fremme. Han var en meget åben person.

- Han var også ekstremt dedikeret. Motocross kræver en enorm selvdisciplin i træning, fysisk træning og diæt. Men Kasper havde et helt klart mål. Det var at blive den bedste. Det var meget tydeligt, siger han og fortæller, at Kasper Lynggaards Danmarksmesterskab i motocross fra 2013 med al tydelighed viser, hvor stort et talent han var:

- Han var ekstremt talentfuld. Men vinder ikke bare et DM i motocross. Det er ekstremt dygtige folk, der kører i Danmark. Der er adskillige folk, der før har stillet op til VM. Fra hvor jeg står, lignede han én, der kunne blive professionel og leve af det. Det fortæller det hele.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.