Sidste søndag blev engelsk motorsport ramt af en forfærdelig tragedie, da den 17-årige Billy Monger forulykkede i sin Formel 4-racer på Donnington-banen.

Efter ulykken blev Billy Monger hastet til et hospital med helikopter, hvor han blev lagt i kunstigt koma. Skaderne fra ulykken viste sig at være så alvorlige, at den unge racerkører måtte have amputeret begge sine underben.

Siden er Billy Monger vågnet fra sit koma, og nu er der for første gang nyt fra den forulykkede racerkører selv.

»En stor tak til jer alle! Jeres opløftende beskeder har givet min familie og jeg styrken til at komme igennem den sidste uge. Kærligheden og venligheden fra vores motorsportsfamilie, fans og alle som har støttet mig er fantastisk og virkelig inspirerende,« skriver Billy Monger i en lang og hjertevarm Twitter-besked.

»Til de officials, redningsfolkene, lægerne, lægehelikopteren, og staben ved Donington sammen med staben fra Queens Medical Centre - hvad kan jeg sige? Uden jer gutter ville jeg ikke være her i dag! Jeg vil altid være jer taknemmelige for at rede mit liv!«

Beskeden slutter Monger af med at sende en rørende hilsen til den person, som har betydet alt for ham i den seneste uges hårde tid.

»Den sande helt i denne tragiske periode har været min søster, Bonny, som gav mig styrken til at fortsætte med at kæmpe. En styrke jeg vil fortsætte med at holde fast i nu, og resten af mit liv,« skriver han.

Se Billy Mongers opslag her:

Den talentfulde racekører kom galt afsted, da han på Donnington-banen bankede direkte op i en konkurrent. Sammenstødet totalskadede begge biler, men værst gik det ud over Billy Monger, hvis racer blev krøllet helt sammen.

Efter ulykken har Billy Mongers teamchef for JHR Develmonts, Steven Hunter, startet en indsamling, som på nuværende tidspunkt har indsamlet 755.000 pund, svarende til knap 6,6 millioner kroner.

Formel 1-stjerne som danske Kevin Magnussen, Jenson Button og Max Verstappen har blandt andet doneret penge til Billy Monger.