Allan Simonsens efterladte kan se frem til et stort millionbeløb fra den afdøde racerkørers mindefond.
Allan Simonsens efterladte kan se frem til et stort millionbeløb fra den afdøde racerkørers mindefond. Foto: STR
Allan Simonsens efterladte kan se frem til et stort pengebeløb fra den afdøde racerkørers mindefond.

Selvom ingen penge kan få Allan Simonsen tilbage, og selv om ingen penge kan lindre de efterladtes sorg over at have mistet en mand, far eller søn, er der nu udsigt til et lille lys midt i sorgen efter tabet af den danske racerkører.

Således oplyser Bo Baltzer, sportschef i Dansk Automobil Sports Union (DASU), at indsamlingen til Allan Simonsens mindefond er gået over al forventning.

- Mindefonden har i hvert fald rundet én million kroner, og det er vi selvfølgelig stolte over og lykkelige for i DASU. Det er penge, der er kommet fra hele verden. Senest her op til jul kom der 25.000 euro fra en kinesisk teamchef. Men ellers kommer der penge fra Australien, USA, lande i Europa og Asien. Det har været overvældende, siger Bo Baltzer.

Indsamlingens endelige beløb bliver afsløret 22. januar i forbindelse med Dansk Motorsports Award 2014. Her vil pengene blive overrakt til Allan Simonsens efterladte.

Den danske racerkører omkom under tragiske omstændigheder kort efter starten på sidste års udgave af 24-timersløbet Le Mans. En episode, der har gjort et stort indtrykt i Danmark, men også i udlandet, hvor Allan Simonsen var et etableret motorsportsnavn.

Bo Baltzer afslører, at bidragyderne varierer fra såvel privatpersoner som internationale firmaer.  

- Specielt fra Danmark er der kommet mange mindre bidrag fra privatpersoner, som har givet mellem 500 og 1000 kroner. Der er også kommet penge fra nogle meget store sponsorer og personer i udlandet, men jeg kan ikke udtale mig om, hvad de har givet, eller hvem de er, siger han.

Beløbets størrelse, der i hvert fald er på mere end én million kroner, overstiger langt det, DASU på forhånd havde turde håbe på.   

- Vi havde et håb om, da vi oprettede fonden, at vi kunne indsamle 100.000 kroner. Så det er imponerende, fortæller Bo Baltzer og tilføjer:

- Pengene bliver fordelt på den måde, at Carina (Lundbye Hansen, red.), Allans kæreste, får halvdelen med det samme, mens resten bliver sat tilside til datteren Mie-Mai, når hun bliver 18 år.

Blandt de kendte bidragydere er den danske racerkører Tom Kristensen, som donerede de 25.000, han sidste lørdag modtog, da han vandt årets BT Guld.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.