Sebring International Raceway, hvor Kevin Magnussen, Mikkel Jensen og Christina Nielsen lørdag stiller op i det årlige 12-timers-løb, er en af USAs ældste racerbaner.

»Man kører på resterne af en gammel militærlufthavn fra Anden Verdenskrig,« fortæller Mikkel Jensen, der stiller op i en Oreca i LMP2-klassen.

Banen blev indviet i 1950. To år senere afviklede man det første 12-timers-løb, der siden har udviklet sig til et af de mest klassiske løb i den internationale sportsvognskalender.

I 1959 blev USAs første Formel 1-grandprix kørt i Sebring. Løbet sluttede dramatisk, da VM-favoritten Jack Brabham løb tør for benzin og måtte skubbe sin Cooper i mål for at sikre sig titlen. Skuffende tilskuertal betød, at USAs Grand Prix allerede året efter blev flyttet til Riverside-banen i Californien.

USAs første Formel 1-grandprix i Sebring sluttede dramatisk, da Jack Brabham måtte skubbe sin bil i mål for at sikre sig VM-titlen.
USAs første Formel 1-grandprix i Sebring sluttede dramatisk, da Jack Brabham måtte skubbe sin bil i mål for at sikre sig VM-titlen. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

1966-udgaven af 12-timers-løbet i Sebring blev med fem dødsofre et af de mørkeste kapitler i amerikansk motorsportshistorie. Efter fire timer crashede Bob McLean, og hans Ford GT40 brød i brand. Canadieren omkom i flammerne, og seks timer senere mistede Don Wester efter et sammenstød med den senere Formel 1-verdensmester Marco Andretti herredømmet over sin Porsche, der dræbte fire tilskuere. Herefter blev banen ændret, men Sebring er stadig en af de mest dramatiske racerbaner i verden.

»Det er udfordrende, at det hele er så oldschool,« siger Magnussen, der i weekenden kører en Cadillac for Chip Ganassi Racing, om den nedslidte bane.

»Der er måske lige blevet lappet et par huller i asfalten, men eller er der ikke ændret noget – overhovedet!«

Med i alt seks sejre – den første i 1999, den seneste i 2012 – er Tom Kristensen den mest vindende kører i 12-timers-løbets historie. For at ære den danske serievinder omdøbte banens ejere i 2016 sving 3, så det nu officielt hedder Tom Kristensen Corner.

Tom Kristensen har vundet 12-timersløbet i Sebring seks gange – her fejrer han med BMW den første sejr i 1999.
Tom Kristensen har vundet 12-timersløbet i Sebring seks gange – her fejrer han med BMW den første sejr i 1999. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Andre legender som Juan Manuel Fangio (fem gange verdensmester i Formel 1) og Olivier Gendebien (firedobbelt Le Mans-vinder) har også fået Sebring-sving opkaldt efter sig.

»Jeg har mange dejlige minder om hårde kampe i Sebring gennem årene. Man skal være en hård type for at vinde i Sebring – det gælder både biler og kørere,« siger Tom Kristensen.

Kevin Magnussens far, Jan Magnussen, har vundet løbets GT-klasse for GMs Corvette-team tre gange.