Kevin Magnussen viste sig frem på bedste vis, da han tirsdag testkørte Porsches Le Mans-vindende racer.

For selv om danskeren i modsætning til dagens øvrige testkørere (Mitch Evans og Oliver Turvey) kun har siddet i en racerbil én gang i år, så havde han mest speed.

Det fortæller han i hvert fald selv til TV 2 Sporten.

»Jeg var hurtigst, og det var ret vigtigt. Jeg kørte i alt to gange 10 omgange. Alle tre kørere har fået de samme vilkår, så det var helt lige for alle,« siger Kevin Magnussen til TV 2 Sport.

Han erkender dog, at han indledningsvis var lidt nervøs – og at det tog omkring fem omgange, inden ’den var der igen’.

Men selv om Kevin Magnussen var hurtig på i LMP1-raceren på Circuit de Catalunya i Barcelona, gjaldt det ikke udelukkende om at holde en høj fart. Det fortæller han til TV 2:

»De kigger også på kørestil. Blandt andet benzinforbrug, og hvordan du bruger bremser og speeder. Hvor meget overlap, der er, når du bruger begge pedaler og den slags. Om det er gået godt eller dårligt, det ved jeg ikke. Men det er rigtig vigtigt, da man på Le Mans gerne vil spare benzin og samtidig være hurtig,« siger Kevin Magnussen.

Onsdag skal Kevin Magnussen sammen med Mitch Evans og Oliver Turvey igen en tur i Porsche-raceren for at testkøre. Og den 23-årige er indtil videre begejstret over bekendtskabet, selv om målet stadig er en Formel 1-karriere.

»Hvis jeg ikke kan få en ordentlig aftale, så vil jeg med glæde hoppe over i den her racerbil. Den er på niveau med Formel 1, og det er teamet også med den måde, Porsche-folkene arbejder på. Det er meget Formel 1 kan lære af det,« siger Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen i Porche 919 Hybrid LMP1-raceren.
Kevin Magnussen i Porche 919 Hybrid LMP1-raceren.
Vis mere

En svedig Kevin Magnussen snakker med Porsche-ingeniørerne efter at have kørt.
En svedig Kevin Magnussen snakker med Porsche-ingeniørerne efter at have kørt.
Vis mere

Han er efter denne sæson færdig hos McLaren-teamet, hvor han ikke har fået sin kontrakt forlænget. Indtil videre har han ikke nogen aftale med et Formel 1-team i 2016.

Porsche har inviteret Kevin Magnussen til Barcelona for at prøvekøre holdets Le Mans-vindende racer. Andet er han ikke blevet lovet. Teamet kunne muligvis mangle en kører til Le Mans næste år, men det er endnu ikke afklaret.