En ny frygtelig ulykke på den legendariske Spa-bane har sendt chokbølger gennem motorsports-miljøet.

Også Kevin Magnussen og flere andre danske motorsportsprofiler er mærket af dagens tragiske nyhed om, at det hollandske racetalent Dilano van't Hoff er gået bort efter et stort sammenstød på den berømte bane i forbindelse med Formula Regional European Championship.

'Jeg er knust over tabet af Dilano van't Hoff. Mine varmeste tanker til familien, hans venner og holdet,' skriver Kevin Magnussen på Instagram.

Den danske Le Mans-legende Tom Kristensen sender også tanker til van't Hoff på Instagram. Det samme gør de danske race-stjerner Michelle Gatting og Christyian Lundgaard.

Billeder og videoer fra episoden viser, at Spa-banen i Belgien var drivvåd af regn, og udsynet var dårligt i den sidste fase af løbet, da flere biler kørte sammen i høj fart.

Ulykken skete på stort set samme sted, hvor en anden dødsulykke fandt sted på samme bane i 2019, hvor Formel 2-køreren Anthoine Hubert mistede livet.

Også Formel 1-organisationen begræder tabet af stortalentet Dilano van't Hoff, som kæmpede for at komme i betragtning til Formel 1.

Det tragiske løb blev kørt som opvarmning til det berømte 24-timers løb på Spa-banen. Her deltager otte danske kørere herunder Michelle Gatting. Kevin Magnussen skal i aktion lørdag til sprintløb ved grandprixweekenden i Østrig.