Christiam Lundgaard er under pres.

Formel 1-teamet Alpine Academy har tre kørere med i Formel 2-mesterskabet 2021. To af dem, Guanyu Zhou og Oscar Piastri, kom fra årets første løbsweekend i Bahrain med en sejr hver.

Lundgaard fik en andenplads i lørdagens andet sprintløb, men med nul point fra søndagens hovedløb er danskeren allerede kommet under pres fra sine klassekammerater: Det er usandsynligt, at Alpine kan skaffe plads til mere end en af deres akademikører i Formel 1-feltet 2022, og lige nu er Lundgaard 25 og fem point efter henholdsvis Zhou og Piastri.

Lundgaard fik ellers en god start i søndagens hovedløb, hvor han omgående tog føringen foran Zhou. Men en safetycar-periode lige efter han havde skiftet dæk sendte danskeren langt ned at resultatlisten, og da han samtidig fik fem sekunders straf for at bryde safetycar-reglerne, sluttede han på 12.-pladsen uden point.

Christian Lundgaard foran sin klassekammerat i Alpine Academy. Kineseren er efter sin sejr i Bahrain nu 25 point foran danskeren i Formel 2-mesterskabet.
Christian Lundgaard foran sin klassekammerat i Alpine Academy. Kineseren er efter sin sejr i Bahrain nu 25 point foran danskeren i Formel 2-mesterskabet. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Undervejs var Lundgaard for tredje løb i træk i clinch med Piastri, der er debutant i Formel 2-klassen. Australieren kørte hele weekenden aggressivt, og mod slutningen af søndagens løb udgik han efter et sammenstød med Dan Ticktum.

Allerede efter lørdagens andet sprintløb, der trods en tidsstraf på 10 sekunder resulterede i en andenplads, kom Lundgaard med en konklusion, der kom til at passe på hele weekenden:

»Vi prøvede at holde os ude af problemer – og endte med at få problemer. Da vi så prøvede at løse problemerne, endte vi med at få endnu flere problemer.«

Mens klassekammeraterne Lundgaard og Piastri (begge 19 år) havde en småsjusket weekend i Bahrain, formåede Alpine Akademiets ældste kører, 21-årige Guanyu Zhou at levere en betydelig mere moden præstation. Han lavede færre fejl en klassekammeraterne, og var bedre til at passe på sine dæk. Belønningen er en solid mesterskabsføring inden næste afdeling, der afvikles i forbindelse med Monacos Grand Prix i slutningen af maj.

Lundgaard og han team ART Grand Prix havde på forhånd bedømt weekenden i Bahrain til at blive årets sværeste, og man forventer at være betydeligt mere konkurrencedygtige i de kommende løb.

»Her i Bahrain var vi faktisk bedre i både kvalifikation og løb end vi havde regnet med,« siger Lundgaard, der for længst har sat et mål for 2021-sæsonen:

»Det er meget simpelt – jeg skal vinde!«