Danmarks største motorsportsstjerne, Kevin Magnussen, var søndag tæt på at slå banerekorden på Jyllandsringen.

Formel 1 ligger stille i denne weekend, og det gav danskeren mulighed for hjemlig, dansk hygge. Og søndagen blev brugt på et ganske spektakulært rekordforsøg.

Forsøget gik ud på at slå banerekorden på Jyllandsringen, hvor første afdeling af DTC-sæsonen blev kørt. Før selve rekordforsøget sagde den danske Formel 1-stjerne følgende til TV 2 Sport.

»Jeg glæder mig til at komme ud og køre på Jyllandsringen igen. Det er ved at være nogle år siden, at jeg sidst har kørt i racerbil på den her bane, så det glæder jeg mig til,« lød det fra Kevin Magnussen.

Banerekorden for lukkede racerbiler på Jyllandsringen lyder på 1:07,049 minutter, og Kevin Magnussen, der ikke havde kørt på Jyllandsringen siden 2008, skulle jagte rekorden i sin lynhurtige Renault R.S.01.

Men det lykkedes ikke for den danske racerkører, selv om der var sat 15 minutter af. Kevin Magnussen kørte sin bedste omgang i 1:07,904, og han var således blot under ét sekund fra at kunne bryste sig af at være Jyllandsringens nye tids-konge.

Kevin Magnussen var tæt på at slå banerekorden på Jyllandsringen i sin Renault R.S.01-racer.
Kevin Magnussen var tæt på at slå banerekorden på Jyllandsringen i sin Renault R.S.01-racer. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Inden rekordforsøget sagde han til TV 2 Sport:

»Det skulle være en hurtig nok bil til at slå rekorden, så nu må vi se. Jeg er her egentlig også mest for at være sammen med de mange danske motorsportsfans og have en hyggelig dag,« fortalte Kevin Magnussen.

R.S.01-raceren havde angiveligt svært ved at få ordentligt vejgreb flere steder på banen, efter store mængder regn havde præget den 2.300 meter lange bane i løbet af søndagen.

TV 2 Sport talte også med Kevin Magnussen eftert rekordforsøget, og her sagde han blandt andet:

»Det var sjovt og fedt at komme ud og køre på Jyllandsringen igen. Det er hyggeligt at komme herover og fedt at få lov til også at køre lidt,« lød det.

»Det er fedt at komme og mærke den støtte, der er omkring Formel 1 og mig. Folk er glade og støttende.«

Formel 1-danskeren Kevin Magnussen var søndag med i et rekordforsøg på Jyllandsringen.
Formel 1-danskeren Kevin Magnussen var søndag med i et rekordforsøg på Jyllandsringen. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Kevin Magnussen fik i forbindelse med besøget på Jyllandsringen rig mulighed for at hilse på venner og bekendte, som måtte være mødt op for at se den store motorsportsstjerne. Magnussen fik ved samme lejlighed også tid til at hilse på sin far, Jan Magnussen, der kører DTC.

Næste Formel 1-grandprix køres 1. maj på banen i den russiske by Sochi.