Tre tusindedele sekund – det er cirka 30 gange kortere end det tager at blinke med øjnene. Og det var afstanden mellem Christian Lundgaard og Guanyu Zhou efter kvalifikationen i årets første Formel 2-weekend i Bahrain!

I en kaotisk kvalifikation, der blev afbrudt og genoptaget med kun fem minutter tilbage, satte Lundgaard først sin tid, men i de sidste sekunder slog kineseren danskeren med 3/1000 sekund.

»Jeg er glad for at blive nummer to – men det er surt at blive slået med 3/1000 af sin akademikollega,« sagde Lundgaard efter kvalifikationen.

Dommerne indledte efter kvalifikationen en undersøgelse af Zhou, der angiveligt havde kørt den forkerte vej tilbage til pitten, og dermed fået det ternede flag to gange. B.T. talte efter kvalifikationen med Lundgaard, der fortalte at Zhou slap for straf.

19-årige Christian Lundgaard satser på, at en god Formel 2-sæson i år gør ham Formel 1-klar til 2022.
19-årige Christian Lundgaard satser på, at en god Formel 2-sæson i år gør ham Formel 1-klar til 2022. Foto: Pressefoto
Vis mere

Lundgaard og Zhou er begge med i Alpine-teamets talentakademi, og det franske team kan næppe rykke dem begge op i Formel 1 næste år. Derfor bliver kampen mellem dem i Formel 2 i år sandsynligvis afgørende for deres fremtidige karriere.

»Jeg skal gøre det godt i Formel 2, og så er det op til folkene i Formel 1 at tage en beslutning. Derfor har jeg fuld fokus på Formel 2,« siger Lundgaard.

Formel 2-serien har i år fået et nyt format for løbsafviklingen, der betyder at der køres to sprintløb lørdag og et hovedløb søndag. Kvalifikationen i dag afgjorde startgridden til hovedløbet, mens de 10 første ’vendes om’ til det første sprintløb, hvor Lundgaard altså starter fra niende position. Resultatet af første sprintløb afgør startplaceringerne til lørdagens andet sprintløb.

»Det er vigtigt få point med fra alle tre løb,« siger Lundgaard.

»Og det er vigtigt ikke at miste placeringer i sprintløbene, og så udnytte det gode udgangspunkt i hovedløbet søndag. Jeg ved ikke om vi kan vinde, men vi har forbedret bilen, og hvis jeg gør mit arbejde godt nok, tror jeg vi kan være med i kampen om sejren.«